söndag 12 september 2010

Starka reaktioner på hatbrottet mot von Arnold

POLITISKT BROTT Från flera olika skribenter och debattörer inom det mediala etablissemanget har det kommit starka och vredgade kommentarer på det vidriga hatbrott med politiska motiv som SD-politikern David von Arnold Antoni utsattes för på fredagskvällen. Men det finns även media, i första hand Expressen och Aftonbladet, som inte ger uttryck för någon som helst indignation utan istället mer eller mindre uppmuntrar (Expressen) eller bagatelliserar (Aftonbladet) händelsen.

Lotta Gröning skriver på sin blogg:

Jag måste återkomma till Sverigedemokraterna och demokratin. Jag läste just att en 24 årig politiker tillhörande SD blivit knivskuren i hemmet av ”politiska motståndare”. Själv vill han ligga lågt och säger att han brukar ha skyddsväst när han går på politiska möten. Detta är inte ett demokratiskt samtal som pågår. Någon jävla måtta får det vara även om det rör ett parti som har åsikter vi föraktar. Jag blir förbannad på riksdagspartierna som bara bespottar och föraktar Sverigedemokrater offentligt och inte tar in dem i debatten. I alla utfrågningar av de båda blocken spelar Sverigedemokraterna en huvudroll. De behandlas som paria som något ont som drabbat Sverige. De får aldrig svara eller delta i debatterna.

Nu undrar jag om riksdagspartierna och media på allvar tror att de på detta sätt kan bidra till att SD inte kommer in i riksdagen? Tror de på allvar att de genom att tysta frågor som SD driver och genom att förakta deras väljare krossar Jimmie Åkesson?

Även Svenska Dagbladets Per Gudmundson är upprörd och sparar inte på krutet:

Våldet mot Sverigedemokraterna måste få ett stopp. Det är inte första gången jag skriver det här. I mars överfölls en sverigedemokratisk politiker med kniv, i ett dåd som jag då hoppades var kulmen på en lågintensiv våldskampanj mot SD. I går överfölls samme sverigedemokrat igen – den här gången på ett, ofattbart nog, ännu värre och grövre sätt.  Tidigare under dagen hade en SD-manifestation bemötts av en extremt aggressiv motdemonstration, varför Malmöpolisen borde ha haft betydligt större vaksamhet. Våldet kommer inte som blixt från klar himmel. Det är en systematisk förföljelse av politiska meningsmotståndare.

Det finns inga som helst ursäkter.
Åtskilliga politiker har dragit sig tillbaks redan, skrämda till tystnad av våldsverkare. Trakasserierna är ett allvarligt hot mot demokratin. Det är ett under att ingen ännu dött.

Våldet mot SD har bemötts alldeles för slappt länge nog. Problemen är minst två.

Dels råder en förlåtande opinion mot så kallade ”antifascistiska aktivister”. Deras våld ursäktas med deras förmodat goda syfte. Men terror mot meningsmotståndare är inte gott. Det kan inte vara gott. Det går inte att ursäkta.

Dels lyckas ansvariga myndigheter inte att kontrollera våldsverkarna. Det borde inte kunna komma som en överraskning för exempelvis polisen att våldsmännen mobiliserar. Om en SD-manifestation drabbas av extremistiska motdemonstranter som skjuter raketer mot politiker, så är det väl rimligt att polisen har förhöjd beredskap och ökad övervakning runt särskilt exponerade mål – det gäller faktiskt människor! – för terrorn.

Expressen och Aftonbladet, två av de främsta kolportörerna av intensivt och närmast sjukligt SD-hat, är inte lika benägna att slå upp händelsen speciellt stort. Expressen väljer att istället ge framträdande plats åt den sosse- och skattefinansierade åsikts- och tankekontrollorganisationen EXPO:s infantila ”avslöjanden” av uppgifter om Sverigedemokrater som man kommit över via brottsliga handlingar. EXPO, vars kopplingar till samma slags personer som misshandlade von Arnold är mycket klara, är väl det närmaste ett svenskt Securitate vi någonsin har kommit här i Sverige.

Att tidigare händelser med all önskvärd tydlighet visar att EXPO, trots sina lögner om att organisationen saknar kopplingar till specifika partier och politiska grupper, inte är något annat än sossarnas springpojkar står helt klart.

Expressens ledarredaktion visar också sedvanligt dåligt omdöme som dagen efter överfallet på von Arnold väljer att publicera en ledare som bara andas rent hat. I ett normalt demokratiskt land skulle en sådan attack på demokratin istället leda till att man fördömde våldsverkarna. På Expressen väljer man istället att ge dem moraliskt stöd.

Aftonbladets insats i ärendet är också smaklös. Artikeln om överfallet, ett grovt angrepp på den svenska demokratin, delar utrymme med rubriken om EXPO:s olagliga åsiktsregistrering. Man låter dessutom den ökände SD-hataren Niklas Orrenius i insinuant ton uttrycka att misshandeln av von Arnold ”gynnar partiet”. Jag är säker på att David hellre hade sluppit att få ett hakkors inristat i pannan än att behöva läsa sådant…

Så ser delar av mediabevakningen ut efter ett av de värsta övergreppen på en svensk politiker på årtionden. Några reagerar med fullt rättmätig ilska, andra rycker på axlarna och menar implicit att den drabbade var ju Sverigedemokrat och då är man lovligt villebråd för våldsvänsterfascister och invandrade våldsverkare. Sverige är i sanning väldigt illa ute…

Gustaf Janson

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt