måndag 13 september 2010

Statsvetare tipsar om hur SD hålls utanför riksdagen

VALET 2010 Statsvetaren Henrik Oscarsson ger i Aftonbladet idag tips på taktikröstning inför valet om en knapp vecka. Bland annat hur SD ska hållas utanför riksdagen och hur man röstar kommunistiskt.

Att svensk media ofta lutar åt vänster är inget nytt. Just nu svämmar medias alla kanaler över av en av de fulaste smutskastningskampanjerna någonsin och när endast några dagar återstår till den stora dagen verkar alla spärrar ha åsidosatts.

I Aftonbladet ger idag statsvetaren Henrik Oscarsson tips på taktikröstning.

– Vi är ett litet land som inte har råd med några parlamentariska kriser.

Underligt. När det gäller hur frikostiga vi ska vara med statskassan i andra sammanhang verkar den vara bottenlös.

– Den andra orsaken handlar om att mobilisera för att hindra SD och spärra ut partiet ur riskdagen, och då kan man lägga sin röst på något av de etablerade partierna, vilket som helst, och tänka att varje röst de nuvarande riksdagspartierna får gör det svårare för SD att komma över 4 procent.

Beundransvärda tips från en sann demokrat – rösta på vad som helst utom det antagligen mest demokratiska partiet av dem alla. Man behöver inte spendera många minuter på Oscarssons blogg för att förstå vilken inställning han har till Sverigedemokraterna.

– Om man är kommunist och röstar på Kommunistiska partiet är det kanske bättre att stödja de rödgröna att byta regering än det egna partiet som inte lär komma in i riksdagen.

”Om man är kommunist”. Som om det skulle vara den mest självklara saken i världen. Byt ut ”kommunist” mot ”nazist”, då det egentligen inte är någon större skillnad mellan de båda ideologierna – bara två sidor av samma mynt, hur hade det sett ut?

En skillnad finns dock, vilken ligger i att kommunist – trots dess ideologis förflutna – kan man stoltsera öppet med. På gator och torg springer vänstersörjans stormtrupper och gastar ”inga fascister på våra gator” samtidigt som de själva utövar just fascismens metoder till punkt och pricka. Och det värsta av allt – med etablissemangets tysta medgivande.

Aftonbladet

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt