fredag 24 september 2010

SD-politiker utsatt för mutförsök av Aftonbladet!

BROTTSPROVOKATION Politiskt Inkorrekt kunde tidigare under veckan berätta om hur en SD-politiker utsatts för ett mutförsök av personer som utgav sig för att representera ett företag med intresse av att etablera sig i politikerns hemkommun. PI har nu kunnat inhämta fylligare uppgifter om händelsen som måste betraktas som mycket anmärkningsvärd. Den berörde politikern är Anders Leander från Sverigedemokraterna i Mönsterås.

På vid 17-tiden på tisdagen den 21/9 ringer en person till Leanders telefon och uppger sig heta Rickard Andersson. Han säger att han som konsult representerar ett telekomföretag med säte i London och vill diskutera sitt företags eventuella etablering i Mönsterås.

Andersson tillfrågade Leander om han kunde bidra till att företagets etablering bemöttes positivt i kommunen och utlovade 20 nya arbetstillfällen. Dessutom meddelade Andersson att han som ”tack för hjälpen” kunde sätta in 100 000 kronor på ett av Leander disponerat bankkonto.

Han föreslår att man skall träffas på Stadshotellet i Kalmar klockan 17 påföljande kväll (onsdag)  för att närmare dra upp riktlinjerna. Leander väljer dock helt korrekt att inte inställa sig till det av Andersson äskade mötet utan stannar hemma. Klockan 19 ringer det däremot på hans dörr…

Utanför står tre män som presenterar sig som kommandes från Aftonbladet och vill ha svar på varför Leander i det första telefonsamtalet tackar ja till att ta emot 100 000 kronor! En av de tre männen som är med fotograferar också Leander under det korta samtalet som äger rum innan han resolut drar igen dörren.

PI har talat med Anders Leander och han meddelar att han vänt sig till polisen med en förfrågan om en anmälan bör upprättas. Man gav dock rådet att avvakta tills en eventuell publicering skedde. Leander säger sig också med visshet kunna utseendemässigt identifiera den person som fotograferade. Mannen skall enligt uppgift finnas med på en foto i Aftonbladet där han uppges vara anställd som fotograf..

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt