torsdag 23 september 2010

SD utesluts inte från riksdagens utskott

FULSPEL Det befarade fulspelet där antalet ledamöter i riksdagens utskott skulle minskas för att hålla SD borta ser inte ut att fullföljas.

Efter ett framgångsrikt val och inträde i Sveriges riksdag har Sverigedemokraterna motarbetats på alla flanker. Ett extra fult tilltag var när Mona Sahlin och Socialdemokraterna undersökte möjligheten att minska antalet ledamöter i riksdagens utskott för att på så sätt utestänga SD från något inflytande.

Detta ser nu inte ut att bli verklighet och varje utskott behåller sina 17 ledamöter. Socialdemokraternas gruppledare, Sven-Erik Östberg, verkar lika skarp i sin förmåga att dra slutsatser som resten av partiet är i Sverige anno 2010:

- Att minska antalet platser skulle uppfattas som att vi manipulerar för att Sverigedemokraterna inte ska få komma med i utskotten. Det tjänar ingen på. Man kan tycka vad man vill om valresultatet, men detta blev konsekvenserna och då får det vara så.

Allianspartierna har dock ej ännu sagt det sista i denna fråga. Moderaterna vill inte kommentera det hela, Kristdemokraterna har ännu inte diskuterat frågan över huvud taget men partiets gruppledare, Stefan Attefall, verkar dela Östbergs åsikt:

- Utgångspunkten är att alla ska delta i utskottsarbetet och personligen tycker jag att det ska handla om en ledamotsplats.

SvD

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt