onsdag 15 september 2010

Tankesmedja: SD passar bättre i riksdagen än C och KD

VALET 2010 Martin Hofverberg på Tankesmedjan Konflikt skriver i ett debattinlägg på SVT att han hellre ser SD i riksdagen än Centern och Kristdemokraterna:

Trots övertaget i mätningarna kan två av Allianspartierna åka ur riksdagen om mindre än en vecka. Centern har sedan länge spelat ut sin roll och i Kristdemokraternas fall är det oklart ifall man någonsin haft en. Ett partis kraft ligger i förmågan att mobilisera väljare utifrån intresse, alltså dess klassbas, och ideér, alltså konkreta förslag. Det ena kräver långsamma och långsiktiga förändringar efter materiella villkor som gradvis förskjuts, vilket partiet måste vara vaket inför och i den mån det är möjligt, styra. Det andra kräver politisk fingertoppskänsla i syfte att mobilisera också utanför den grupp som känner lojalitet med partiet utifrån en föreställd intressegemenskap.

[..]

Nej, en ny riksdag utan C och KD men med SD, vad vi i övrigt än kan tycka om det, skulle på ett mer rättvist sätt spegla borgerlighetens ansikte anno 2010. En värderingsmässigt glidande skala från Erik Ullenhags kosmopolitiska socialliberalism vänt i sin motsats hos Tobias Billström och hans byråkratiskt kyliga realrasism till Jimmy Åkessons öppna demagogi. Och förstås, under alltsammans, en fond av klarblå thatcherism med hästsvans och hundögon. I Sverige överlever partier som i inget annat land långt efter sitt bästföredatum, men nu klämtar klockan för två. Säg hej då till Centern och KD.

Martin Hofverberg, ordförande Tankesmedjan Konflikt

SVT

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt