måndag 1 augusti 2011

Favorit i repris: Islamister och dödlig terrorism

Med anledning av hur debatten kring terrordåden i Norge utvecklats, och hur feltolkad statistik från Europol används som fakta, postar vi en favorit i repris från den 13 juli som avhandlar hur det verkligen förhåller sig angående terrorismen i Europa. Övrig obligatorisk läsning på detta ämne är Europol: Högerextremister inte farligast; Lögnaktig statistik i SvD; TT vinklar Europols rapport om terrorism – övrig media sväljer villigt betet; Analys av Säpos rapport om våldsbejakande islamsk extremism; Lögn, förbannad dikt och statistik

TERRORISM Tino Sanandaji, civilekonom och doktorand i offentlig politik och ekonomi vid University of Chicago och numera ett känt namn på PI efter seminariet på ämnet mångkultur hos Axess nyligen, har en blogg där ett inlägg från februari i år förtjänar att uppmärksammas lite extra. Sanandaji visar en gång för alla vilka det är som ligger bakom dem dödliga terrorismen i Europa och allt prat om att ”det ska läsas på” kan således läggas åt sidan. Tidigare har han även konstaterat att det i dag finns tillräckligt med forskning för att dra säkra slutsatser om invandringens negativa påverkan på den svenska ekonomin.

Detta är en sammanfattning av inlägget Islamists caused overwhelming majority of terrorist deaths in Europe during last decade som hittas i sin helhet här.

Islamister bakom en överväldigande majoritet av all dödlig terrorism i Europa det senaste årtiondet

Detta är det blogginlägg som tagit mig längst tid att skriva. Jag gick igenom varenda terroristattack i Europa och Nordamerika i den omfattande RAND Database of Worldwide Terrorism Incidents de senaste 10 åren (ca. 4000 incidenter). Terroristerna delades upp i muslimer och icke-muslimer, och när RAND inte ger information om troliga eller bekräftade gärningsmän och det inte finns några starka misstankar, så har jag antagit att de var icke-muslimska för att räkna med försiktighet.

Ser man till alla människor som dödats i terrorattacker i Europa och Nordamerika de senaste 10 åren, så utfördes attackerna till 97% av muslimska terrorister, eller 4703 dödade av totalt 4873. Merparten i 11 september ensamt. Men även om vi utesluter 11 september-attackerna, utgör andelen av dödsfall på grund av muslimsk terror 91%.

En hel del av återstoden utgörs av ett antal dödliga (och av västerländsk media under-rapporterade) muslimska terrorattacker i Ryssland.

Men om vi bara tittar på Västeuropa, är andelen dödsfall pga terror de senaste 10 åren, ändå till 79% orsakade av muslimska terrorister.

De återstående 68 döda av 319, har begåtts av IRA och andra inhemska terrorister. I en jämförelse, dödades tre gånger så många människor enbart i attentaten i Madrid under 2004 – än i alla attacker av ETA, IRA, korsikanska separatister, högerextrema terrorister och alla andra icke-muslimska terroristattacker i Europa – under de senaste tio åren tillsammans.

Tänk på att jag inte inkluderar några islamistiska terrorattacker från Mellanöstern, Sydostasien, Afrika eller någon annanstans än Europa och Nordamerika. Baserat på data från det amerikanska State Department, och jag säger detta med ofattbar fasa, tycks dessa attacker ha dödat över 10.000 människor per år under dessa tio år.

Klicka upp

(Det irriterar mig när) eliten använder statistik för att manipulera allmänheten.

I Sverige är allmänheten för närvarande orolig för islamisk terror, efter två nyliga incidenter av islamistiska terrorister. Och återigen har eliten, (media, politiker och akademiker) samlat sina trupper mot allmänheten och försöker mörka hotet från militant islam.

Ni förstår, medan vanliga medborgare kan ha fått intryck från kvällsnyheterna att anhängare av militant islamism statistiskt är överrepresenterade i fråga om internationell terrorism, vet den Upplysta klassen bättre. Det verkliga skälet att dessa stackars idioter tror att det finns ett samband mellan militant islam och internationell terrorism är ”islamofobi”.

Det hölls t.ex. en debatt i riksdagen nyligen där både socialdemokraterna och de övriga parterna på vänsterkanten hävdade att det huvudsakliga terroristhotet mot den svenska allmänheten i dag är inte radikal islam, utan högerextremism…

Och Miljöpartiets ombud förklarade att terrorism ”handlar om emotionella och sociala aspekter snarare än ideologiska”.

Det är alltså vänstern, men högern är inte mycket bättre.

Så hur i herrans namn ska du lyckas övertyga allmänheten om det befängda påståendet att militant islam inte är det huvudsakliga terrorhotet i Europa? Deras metod är intressant, och visar på uppfinningsrikedom i att hitta sätt att lura allmänheten, och dumhet i vad de är villiga att övertyga sig själva om. Lösningen är nämligen att bara räkna på antalet terrorattacker, snarare än om dödstal orsakade av terrorism!

I Spanien och Nordirland i synnerhet, begår inhemska terrorister massor av små terrorattacker varje år. Vanligtvis dödas inte någon i dessa attacker, och det verkar ofta inte syfta till att döda någon heller. Ett typiskt exempel från RAND-databasen:

”Huvudkontoret för spanska socialistiska arbetarpartiet (PSOE) i Baranain, fick flera fönster sönderslagna när det attackerades med stenar. Skadan beräknas till 50.000 pesetas.”

”En grupp radikaler attackerade en Renault-återförsäljare genom att starta en brand som skadade tre skåpbilar som tillhör företaget. En behållare med brandfarliga vätskor och fyrverkeri-raketer användes för att starta elden.”

al-Qaida å andra sidan specialiserar sig på att med ett fåtal spektakulära attacker försöka döda så många som möjligt.

Så, om vi bortser från dödsfall och behandlar varje attack som lika, kan du visa att islamister begår ett mindre antal terrordåd än inhemska terrorister. Denna absurda metod sätter alltså likhetstecken mellan att flyga in i tvillingtornen den 11 september, och när ETA vandaliserar några fastigheter i Spanien (det är ju båda 1 attack trots allt).

Detta är till exempel vad Sveriges största dagstidning DN gör, med hjälp av en rapport från Interpol om antalet terrorattacker i Europa, och konkluderar sen att ”islamistiska terrorattacker är ovanliga i Europa”.

Min beräkningar visar att DN vilseleder sina läsare. Som vanligt när det gäller frågor som är höljda i politisk korrekthet, gör allmänheten bättre i att förlita sig på sina egna intryck än alla ”forskare” och ”experter” i media.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt