lördag 27 augusti 2011

Kristen konvertit skållad av islamister på norsk asylförläggning

TORTYR Ali, en asylsökande afghan med avslag och som konverterat till kristendomen överfölls på en norsk asylförläggning av ett antal islamister. Två av dem hade frågat ut honom varför han inte fastade under ramadan vilket han inte vill svara på. En av dem sa att han visste om att Ali tidigare varit muslim och att de måste utföra jihad mot honom. De krävde att han skulle gå tillbaka till islam annars skulle de döda honom. En uppehöll honom medan en annan slog ner honom med ett kokkärl som innehöll kokande vatten. Polisen kom sedan till förläggningen och Ali togs till sjukhus med svåra brännskador i nacken.

När han fick komma tillbaka till förläggningen hade muslimerna smetat in dörrhandtaget med någon form av klet som orsakar brännskador vid beröring. Han upptäckte det i tid och personalen tvättade bort kletet.

Ali är livrädd och säger att islamisterna inte kommer att ge sig förrän han är död. Han säger också att det finns ca 150 muslimer, araber, somalier och afghaner på förläggningen och bara fem kristna. Dessa är utfrusna av muslimerna. När tidningen intervjuar Ali vågar han inte visa ansiktet för om han skickas tillbaka till Afghanistan är han säker på att bli stenad till döds – med myndigheternas goda minne.

Chefen på anläggningen säger att man försöker styra upp händelsen med alla parter och är samtidigt mån om att lyfta fram asylmottagningarna som fredliga. Något om inte stämmer. Förra sommaren gick asylsökande fullständig bärsärk och brände ner två stora anläggningar i Norge vilket PI skrev om då.

Chefen avrundar med:

- I Norge har vi religonsfrihet. Derfor har vi nulltoleranse dersom det noen blir trakassert som følge av religiøs overbevisning.

Polisen har flera misstänkta och utreder våldsbrottet.

Dagen

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt