söndag 14 augusti 2011

Upplopp i USA: 50 ungdomar bröt mot utegångsförbud i Philadelphia

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

USA Staden Philadelphia har infört utegångsförbud för stadens unga, som PI tidigare har skrivit om. Förbudet trädde i kraft den här helgen, efter våldsamma nätter och plundringar, och polisen i Philadelphia rapporterar att 50 ungdomar åkte fast när de bröt mot förbudet. Polisens talesman i staden säger att förbudet definitivt inneburit en enorm skillnad, sent under fredagskvällen kunde inga oroligheter rapporteras.

Polisen patrullerade under fredagskvällen de två centrala stadsdelarna där förbudet gäller, som innebär att ungdomar under 18 år inte får vistas ute efter klockan 21 under fredagar och lördagar. De som bryter mot förbudet, får vänta tills deras vårdnadshavare hämtar dem och betalar boten, om de inte kommer inom en överkomlig tid för att hämta sina barn, kommer de sociala myndigheterna att sättas in för undersökning.

Borgmästaren i Philadelphia, Michael Nutter, menar att ungdomsvåldet är ett växande problem i USA och att de nya sociala nätverken underlättar för ungdomarna att organisera sig. Borgmästaren är själv afro-amerikan, och betonar att problemet är störst bland afro-amerikanska ungdomar, som PI tidigare har rapporterat om.

Nutter har nu bestämt att flytta fram förbudstiden med en timme i de aktuella områdena.

Philly
CNN
Fox
NYdailynews
BBC

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt