torsdag 11 augusti 2011

Mordet på Susann: Livstidsdömd frisläppt av hovrätten

MORD Susann Sallinen, född 1972, var livrädd för sin senaste pojkvän, egyptiern Emad Mostafa Mohamed Aboras. Hon låg i vårdnadstvist med honom om deras gemensamme lille son. Susanne kände sig hotad och utsatt och startade nytt liv med sonen och hennes andra barn i Handen.

På morgonen den 24 juni 2010 var hon och barnen hemma. Då ringde det på dörren och Susann öppnade med den lille sonen i famnen. Utanför stod en gärningsman som sköt henne i huvudet för att därefter misshandla henne med vapnet. Sedan flydde gärningsmannen. Bredvid sin svårt skadade mamma satt den lille sonen. Susann avled senare samma dag.

Polisens resonemang om mordet kretsade kring att det var ett beställningsjobb av Emad Mostafa Mohamed Aboras, som först satt häktad men släpptes och sedan flydde han till Egypten. Han har också varit internationellt efterlyst för anstiftan till mord.

I jakten på gärningsmannen som avlossade skotten dömdes slutligen Hokan Goran, född 1988, för mord till fängelse på livstid av Södertörns tingsrätt den 15 maj 2011. Målet överklagades till hovrätten och idag kom beskedet att Hokan Goran är satt på fri fot vilket tyder på att han kommer att frias för mordet på Susann. Domen kommer den 16 augusti.

Mordet på Susann
SVD

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt