tisdag 30 augusti 2011

Morddrama vid källarmoské i Köpenhamn

MORD På Amerikavej i stadsdelen Vesterbro i Köpenhamn ligger en källarmoské kallad ”Muslim Cultural Institute” som huvudsakligen används av sunnimuslimer från Pakistan. Vid 9.30-tiden fick polisen larm om skottlossning utanför. En av muslimerna ska ha skjutits till döds varav några skott träffade huvudet och en eller två har skottskadats.

Ett vittne säger att offret, 21 år och pakistanier och gärningsmannen/männen, även de pakistanier, sköt på varandra. Mellan 15-20 skott ska ha avlossats. Man har sett olika män med vapen i byxlinningen varav några klev in i en bil efter dramat. Delar av svensk media skriver att de var vitklädda men utelämnar att de vita kläderna är pakistanska traditionella ”pyjamaskläder”. Polisen har spärrat av och man jagar nu gärningsmännen och övriga inblandade.

Enligt muslimen Jibran Sarwar är det en uppgörelse mellan två muslimska grupperingar.

BT
Ekstrabladet
TV2
Berlinske
Politiken
AB

I Oslo har polisen under många år haft problem med ett par pakistanska familjer som är grovt kriminella och deras svans. De försöker styra en del källarmoskéer men är även inblandade i mord, utpressning, narkotikasmuggling m m. De kallas för A-gjengen och B-gjengen och en del av dem har fått långa fängelsestraff på senare år.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt