onsdag 3 augusti 2011

Exotiska kulturyttringar i det nya Sverige

DET NYA SVERIGE Det har varit en, milt uttryckt, dramatisk dag för personalen på Migrationsverkets expedition i Lindesberg.

Levande fackla

På förmiddagen befann sig en 39-årig man, en utlänning får man förmoda, på andra plan där M-verkets lokaler ligger för att diskutera en resa. Det slutade med att han blev upprörd och reste sig. På väg ut därifrån tog han upp en flaska han hade haft med sig och tömde innehållet över/på sig själv. Sedan tände han på inför den chockade personalen. Mannen tog sig ut i trapphuset – som en levande fackla. Polisen var snabbt på plats och släckte mannen. Deras lokaler nämligen på första plan. Han fördes först till Lindesbergs lasarett och sedan vidare till USÖ. Senare under dagen fick han dock föras vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Där meddelar man att mannen har livshotande skador. Om han överlever kommer ett åtal framöver för allmänfarlig vårdslöshet.

Knivhögg sig själv

Som om inte det dramat vore nog kom nästa drama på eftermiddagen. En man satt inne i expeditionens lokaler utan att tilltala någon. Plöstligt tar han fram en kniv och hugger sig själv i magen. Efter händelsen larmades polis och ambulans och han fördes till Lindesbergs lasarett, och under kvällen meddelar man att han har fått lindriga skador.

Personalen mår av förståeliga skäl inte bra och tas nu omhand och ersätts med annan personal under torsdagen.

Ännu en dag i det nya Sverige…

NA
NA

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt