fredag 26 augusti 2011

Diktaturvurmande socialister surar över twittrande moderat

ANTIDEMOKRAT Jan Myrdal är, för er som inte känner till honom, en synnerligen inbiten gammelkommunist ut i fingerspetsarna och antidemokrat. Han drar sig inte för att umgås med radikala islamister som exempelvis antisemiten Mohammed Omar. Jan Myrdal har vägrat ta avstånd från bl a Pol Pots Kampuchea, Stalins gamla Sovjet, Kinas regim och massakern på himmelska fridens torg och dess övergrepp i Tibet samt försvarat fatwan mot Salman Rushdie och hyllat den islamiska revolutionen i Iran.

Diktaturer som var/är emot yttrandefriheten och medborgliga rättigheter. Samtliga har också gjort sig skyldiga till omfattande brott mot de mänskliga rättigheterna.

Och för att toppa det hela instiftade han Leninpriset med prissumman 100 000 kronor. Tanken var att priset ska tilldelas "olydiga samhälls-debattörer" som verkar i Jan Myrdals samhällskritiska och upproriska tradition. Prisets namn anknyter till Lenins fredspris som delades ut i Sovjetunionen "som motpol till olika borgerliga pris i väst". Syftet med det nya priset sägs vara att återställa en bred humanistisk och socialistisk kultursyn i samhället, något som i "dagens svenska offentlighet är i det närmaste utraderad". Den första pristagaren var islamkramaren och anarkisten Mattias Gardell.

Förra året ”spottade” Jan Myrdal på våra stupade soldater i Afghanistan. Under ett tal på St Xavier's College i Mumbai, Indien, sa han:

My anger is so strong that I can feel the taste of blood in my mouth when I see TV pictures of US marines, Swedish mercenaries or Nato soldiers in Afghanistan. And my deepest personal feeling then is that the only good foreign soldier on Afghan soil is a dead one.

Allan Widman (FP) intervjuades i The Local och svarade:

This is a horrifying and shocking statement if it is correct. I don't know what got into him," Allan Widman, defence spokesman for the Liberal Party (Folkpartiet), a member of the government coalition. It's both cruel and cynical towards Swedish troops in Afghanistan, as well as their families here.

Förbannad moderat

I november ska Myrdal föreläsa på Växjö stadsbibliotek om naxaliterna i Indien, en kommunistisk (maoistisk) rörelse. Detta upprör moderaten Ulf Hedin, bland annat ordförande i fritidsnämnden och fullmäktigeledamot. På Twitter skrev han:

Nu vill han stoppa Myrdal från att föreläsa och kanske ska skriva till Kulturnämnden. Smålandsposten var snabbt framme:

Har vi inte yttrandefrihet i landet?

Enligt Ulf Hedin får Jan Myrdal visst ha sina åsikter men ska inte få möjligheten att sprida dem i Växjö.

– Varför bjuder man inte in till exempel Jimmie Åkesson eller någon annan från den sidan? För kulturen har det alltid varit lite finare att vara vänsterdiktaturkramare än högerdiktaturkramare. Och det gillar inte jag. Jag ogillar för övrigt all diktatur.

Johan Hultberg är moderat riksdagsman från Växjö. Han talar om Jan Myrdals sympatier för maoistiska grupper, maktfullkomliga regimer och antidemokratiska uppfattningar.

– Att låta Myrdal reflektera om naxaliternas kamp och de sociala problemen i Indien är som att låta Jimmie Åkesson föreläsa om islam. Det blir knappast särskilt nyanserat. Detta vittnar om att biblioteksledningen uppenbarligen brister i sitt omdöme.

SMP
Ledaren i Gefle Dagblad anser att media är inkonsekventa som ägnar spaltmeter åt Ingvar Kamprads förflutna och struntar i de vänsterextrema:

Må det icke missförstås såsom att förmildra nazismen, men kommunism är lika illa. Var finns grävandet om kända svenskar med sentida fascination inför vänsterextremism? Sverige är inte förskonat från sådana. Jan Myrdal, till exempel, har högaktat snart sagt varje variant av kommunistiska mördarregimer som existerat och existerar. Ändå bjuds han in till än det ena, än det andra, författarframträdandet. Är det så att så kallade kulturpersonligheter döms mildare än företagare, eller är det så att kommunism döms mildare än nazism? Eller både och?

Delar av extremvänstern surar på twitter (tweet 1, 3 och 6) över Ulf Hedin:

Ordförande Johan är Johan Persson, f d ordförande för Vänsterpartiet Uppsala, som uppviglat mot SD samt deltagit i AFA-demonstration.

Mer om AFA-Persson

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt