söndag 28 augusti 2011

Islamister förstör danska valplakat: Lovgivningen tilhører Allah

DANSKA VALET Den 15 september går danskarna till val och partiernas valaffischer pryder gator och torg. Men Danmark är inte förskonat från politiska attentat. Vi vet ju hur det är under den svenska valrörelsen. I ett område fick Liberal Alliance sina plakat förstörda eller övermålade medan budskapen jämte, från SF (Socialistisk Folkeparti), Enhedslisten (motsvarande Vänsterpartiet och Radikale (liberaler), förblev orörda.

Men det mest iögonfallande är sabotaget mot Socialdemokraterna, Radikale och SF i invandrartäta stadsdelar. På personvalsaffischer har man klistrat upp klistermärken med texten:

”Lovgivningen tilhører Allah" och "Demokrati er hykleri – hykleri i helvedet".

Några affischer hade även klistermärken med citat från Koranen.

Minst tre socialdemokrater, en från Radikale och en från SF har drabbats. Flera av dem är invandrare och några är muslimer. Även affischer som hängts upp i lokala affärer har rivits ner och köpmännen har blivit hotade. Politikerna är också säkra på sin sak: det är islamister som står bakom sabotaget – och man pekar ut det radikala Hizb ut-Tahrir. Ett vittne såg män med långt skägg och pyjamaskläder riva ner plakaten. Det är nu polisanmält som politiskt motiverad skadegörelse vilket kan ge böter eller fängelse.

TV2
Ekstrabladet
Politiken
JP
JP
Lorry

Hizb-ut-Tahrir

Ovanstående bilder är från Rådhusplatsen i centrala Köpenhamn.

Hizb-ut-Tahrir är en extremistisk islamisk organisation som är förbjuden att verka i många länder. Men i Danmark är de tillåtna – ännu så länge. Deras mål är ett världsomspännande kalifat. En stat där det inte finns några val, yttrandefrihet eller demokrati. Bara en ledare som bestämmer allt, profeten Muhammeds ställföreträdare: Kalifen. Kalifatet innebär sharialagar, konkret innefattar avhuggning av händer vid stölder och stening av otrogna kvinnor. Detta vill Hizb-ut-Tahrir försöka införa i Danmark och västvärlden. Hizb-ut-Tahrir har redan etablerat sig i Sverige, men hur pass omfattande det är vet vi inte.

2008 såg det ut så här på invandrartäta kriminella Nörrebro. Var beredd att sänka volymen.

Vid demonstrationen mot demokrati och yttrandefrihet i Köpenhamn uppmärksammade många att även Islamisk Trossamfund (d v s Muslimska Brödraskapets avläggare i Danmark) deltog. Brödraskapet står som bekant även bakom stora moskén på Södermalm i Stockholm.

Danska:

Islamisk Trossamfund til demonstration imod ytringsfrihed

Drøje hug til ytringsfriheden og krav om en islamisk kalifatstat, da Hizb-ut-Tahrir holdt demonstration på Nørrebro i København. Formanden for Islamisk Trossamfund var med på gaden.

”Vi er samlet her i dag, fordi ytringsfriheden er et forbandet instrument i politikernes hænder,” lød det blandt andet fra talerstolen, da Hizb-ut-Tahrir i går arrangerede demonstration på Nørrebro. På Sankt Hans Torv indtog foreningens formand, Fadi Abdullatif, talerstolen og lod pisken smælde over ytringsfriheden. Det beretter Politiken.

”I islam har vi pligt til at sige sandheden. Ytringsfriheden er friheden til at lyve,” sagde Fadi Abdullatif ifølge Politiken.

180grader
Politiken

PI:
Islamister i Danmark manar till väpnad afghansk kamp
Danska krigsveteraner: Internera Hizb-ut-Tahrir
Dansk demonstration mot extremistiska Hizb-ut-Tahrir

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt