lördag 12 februari 2011

Vive la France och några andra spridda funderingar

LÄSARBIDRAG När jag såg och hörde den franske presidentens inlägg om multikulturalism så tändes en strimma av hopp. President Nicolas Sarkozy talade verkligen till det franska folket, till den franska nationen. Utan koncept, eftertänksamt och starkt gav han sin syn på Islam och multikulturalismens kollaps. Han vågade se sina landsmän i ögonen och säga sin mening som jag är säker på att majoriteten av fransmän uppskattade. Presidenten var berörd. Han hade som många statsmän före honom känt sig tvingad av det politiskt korrekta trycket att "hålla igen", att göra våld på sig själv.

Nu brast det och han förmedlade en känsla av katarsis, av att rannsaka sig inför sitt folk. Han vräkte Potemkinkulisserna åt sidan, han öppnade fönstret och släppte in lite frisk luft. Han kunde andas och syresätta sin hjärna och sitt hjärta. Han var en lättad och lyckligare person. Han befriade sig själv till sist från den munkorg som andra hade satt på honom.

Han var befriande brutalt uppriktig och talade till sin nation: Vi fransmän tycker att alla skall få utöva sin kult i sina tempel; katoliker, protestanter, judar och muslimer. Men vi fransmän tycker inte om; att man ber liggande på gatorna, att man inte respekterar män och kvinnor som jämlika, att man bär heltäckande burka, att man inte accepterar den franska kulturen vad gäller skolor, umgänge mm, att man predikar våld. Det var en statsmans tal till en nation.

Nu har Tyskland, Storbritannien och Frankrike sagt sitt, de tyngsta staterna i Europa.

Vad säger Sverige?

Ingenting, nej det är värre än så. "Vi" säger att det är det multikulturella samhället som gäller. Det står nu inskrivet i vår grundlag! Statsminister Reinfeldt framstår som en räddhågsen junior som hukar och blir allt svartare under ögonen, "Der Mann ohne Eigenschaften". En trött och idélös person som fastnat i ett mantra om jobblinjen, som inte klart ser vad som i övrigt händer runt omkring honom. I denna passivitet och fantasilöshet har han dragit med sig sina allianspartier som lydigt anpassat sig och är på god väg att utplåna sig själva. Detta kommer naturligtvis inte att hålla på sikt. En konvulsion är att vänta, var så säker.

Innan det är för sent borde de små allianspartierna avbryta samarbetet med moderaterna och Reinfeldt för att hinna profilera sig inför nästa val. Men, kanske har partiledarna blivit smittade av taburetternas sötma och anpassar sig utan att tänka på sin uppdragsgivare? Reinfeldt saknar stark karisma och ger ett emotionslöst intryck. Han är ingen utpräglad statsman eller lämplig ledare för en nation då han blivit "Ein mädchen fûr alles". Han tar aldrig position. Han har inte, till skillnad från till exempel Sarkozy, förmågan att se och tolka folkets själ.

Han klarar inte av att ta en debatt om Islam och dess osunda infiltrering av vårt samhälle och den statsfinansiella belastningen av en huvudlös och helt obsolet invandringspolitik som i det korta perspektivet kan döljas av att konjunkturerna är relativt goda och de svenska finanserna i ordning. Sådant kan ändras snabbt, det har vi sett många gånger. Vad säger finansminister Borg? Vad säger de hårt pressade partiledarna som förvandlats till vasaller i Reinfeldts hov?

Något helt annat. Med tanke på de krampartade debatterna om vargjakt, minkuppfödning, djurskydd med mera. Hur kan Reinfeldt stå i ett halalslakteri (jag utgår ifrån att bilderna från själva avlivningen kom från något annat slakteri och att Reinfeldt inte besudlat sig) och säga att han inte förstår vad problemet är. Var och en skall väl få äta den mat man önskar och dessutom är 400 000 muslimer en god och lönsam marknad för halalkött! Reinfeldt kommersialiserar frågan liksom han gör med Gud.

Hans saknar till synes en god kristen uppfostran, något som vore otänkbart för en moderatledare före Reinfeldt. Den enda kommentar jag hört från Reinfeldt angående religionen är ungefär att "Folk får väl tro på vilka gudar de vill". För Reinfeldt finns ingen gud helt enkelt och det må så vara men det raljanta sätt han uttrycker sig på tyder på en gudlös och dålig uppfostran samt snarast ett förakt för religionen som just nu kanske är en av de geopolitiskt viktigaste frågorna.

Jag är själv jägare och har dödat hundratals vilt. Jag är uppvuxen på en gård och har deltagit i slakt på gården och besökt många slakterier. Jag har sett dödsångesten hos inte minst hästar där ögonvitorna lyser och fradgan står runt munnen på djuren. Det är inte vackert men vi har inget alternativ, vi är beroende av kött. Avlivningsmetoderna har blivit mindre grymma med åren men att som i halalslakterierna skära halsen av djuren och låta dem sparka livet ur sig medan blodet pumpar ut, det är grymt och helt onödigt. Jag tvivlar på att Reinfeldt dödat eller besökt ett slakteri "på riktigt"?

Jämfört med statsmännen framstår Reinfeldt som en räddhågsen, politiskt korrekt muslim-kramare med en nattmössa på huvudet. God natt och hoppas att vasallerna slår sig fria och börjar profilera sig på ett självständigt sätt. Det skulle berika vårt förtorkade och politiskt korrekta politiska landskap.

Olof G.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt