söndag 27 februari 2011

Moderaternas egen islamist vill starta ännu en islamisk grundskola

ISLAMIST Eskilstuna kan få sin första muslimska friskola. Inför höstterminen 2012 har Skolinspektionen fått in fem ansökningar om att få starta fristående grundskolor runtom i landet. En av dem är ”Islamiska Föreningen i Södermanland”. Ansvarig för ansökan är islamisten Abdirizak Waberi, riksdagsledamot för Moderaterna och f d rektor för den anmälda muslimska Römosseskolan i Gårdsten i Göteborg. Skolan har bönetider på schemat och har en ”moské” i en kal enkel lokal. Det var här som flera muslimer hölls i schack när polisen eftersökte en av de nu friade terrormisstänkta tidigare i höst. En av två terrordömda somalier, Mohamoud Jama, har gått på Römosseskolan.

Den 26 november 2010 bildade Waberi den ideella föreningen ”Islamiska skolan i Eskilstuna”, där adressen går till c/o Römosseskolan Kanelgatan 38, 424 39 Angered. Den 14 december 2010 ansökte Waberi och ansökan registrerades hos Skolinspektionen den 26 januari 2011. Diarienummer 2011:440. Den islamiska skolan i Eskilstuna är planerad för 140 elever från förskoleklass till årskurs sex.

– Vi vill stärka vår ungdomar både som muslimer och svenskar, säger Abdirizak Waberi om Islamiska skolans ansökan.

Skolinspektionen har nu att ta ställning till Waberis ansökan vilken  även kommer att skickas på remiss till kommunen. I ansökan till Skolinspektionen finns följande angivet:

Startår och –månad förskoleklass
2012 Januari

Startår och –månad grundskola
2012 Januari

Startår och –månad fritidshem
2012 Januari

Årskurser
F-Klass Åk 1 Åk 2 Åk 3 Åk 4 Åk 5 Åk 6

Ange planerat antal elever samt vilket år verksamheten är fullt utbyggd.
Totalt 140
Fullt utbyggd år 2012

Föreningen egna enkäter vid stadens muslimska församlingar under många år har visat stor intresse för en friskola med Islamisk profil.

Ange om skolan kommer att ha någon särskild inriktning.
Konfessionell

Skolan kommer att arbeta efter den modell som skolorna som ingår i Sveriges Islamiska Skolor har. Skolor såsom Römosseskolan, Islamiska Skolan i Stockholm och Alazhar skolan. Idén är att underlätta integrationen smat skapa en sund och stark medborgarskaps identitet.

Skolans val
Islam och Arabiska

Skolans huvudman är föreningen som väljer en styresle. Styreslen tillsätter en rektor som är ansvarig för skolans organisation. Skolans ledning består av rektorn, administratören och arbetslagrepresentanter.

Huvudmannen kommer att erbjuda undervisning i svenska som andraspråk.

Summa intäkter
7 541 100

Detta är mannen som ansöker

Anmälningar mot Römosseskolan

Samtidigt utredde Skolinspektionen tre anmälningar mot Römosseskolan under vintern 2010. För mer information, kontakta handläggaren Gun Hedman. Telefon: 08-58608442

Det var två privatpersoner samt SDU anmälde, efter att ha läst Muslimska Friskolans bloggpost, Waberi till Skolinspektionen. Roger, som håller i bloggen Muslimska Friskolan (MF), avslöjade den 28 oktober 2010 att moderaternas riksdagsledamot Abdirizak Waberi bröt mot skollagen i flera månader hösten 2010. Waberis dubbelarbete som riksdagsledamot på heltid i Stockholm var oförenligt med skollagen om hans rektorsroll på den muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg.

Den 21 december kom Skolinspektionens tillsynsbelsut.

”Skolinspektionen vidtar inga åtgärder i anmälningsärendet”

Enligt MF vägrar Skolinspektionen skriva i sitt beslut att Waberi bröt mot skollagen. Trots att två höga tjänstemän på Skolinspektionen oberoende av varandra konstaterar att Waberi bröt mot skollagen. Även tre dagstidningar har tackat nej till att skriva om att Waberi har brutit mot lagen. Skolinspektionen och de tre dagstidningarna döljer nu sanningen, kanske för att det rör sig om muslimska friskolor och Waberi är muslim, som Roger uttrycker det.

Roger redogör ytterligare om hur det ligger till. PI tackar Roger i övrigt för hans enträgna arbete. Med vår post får det ännu större spridning, till landets redaktioner, till fler myndigheter och ända in i riksdagens kammare och samtliga riksdagspartier

Mediacreeper: Massmedias besök
Creeper: Myndighetsbesök
Intervju med Waberi – om hans syn på kvinnor mm.
Islamisten Waberi motionerade om "kamp mot rasism"



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt