onsdag 9 februari 2011

Mångkulturen möter på motstånd i Australien

AUSTRALIEN Den före detta immigrationsministern Kevin Andrews varnar för att landet riskerar att bli en nation bestående av etniska enklaver med kött slaktat i Allahs namn. Han kritiserar politiska ledare för att inte ta ta upp frågan om ökningen av islamism och säger att tystnaden bidrar till ökningen av grupper som One Nation.

Mitch Fifield, liberal senatsledamot, varnar också för faran med parallella samhällen som i Europa där kompromisslösa muslimska grupper hellre predikar sharialag än västerländska värderingar.

Deras utspel följer i kölvattnet av attacker på mångkulturens misslyckade av såväl brittiska premiärministern David Cameron som Tysklands förbundskansler Angela Merkel i respektive land.

Den före detta ledaren för delstaten Victoria, Jeff Kennett, bidrog också till debatten och påpekade att invandrare måste acceptera det australiensiska sättet att leva.

Andrews beskrev den brittiska premiärministerns utspel som ”ganska vettigt” och relevant för Australien.

- Jag tror att det finns en risk [för etniska enklaver] i Australien. Vad som faktiskt oroar mig mest är att vi inte kan ha en diskussion om det, säger han.

Liberala senatorn Cory Bernardi har varnat för en växande kulturell klyfta då kompromisslösa anhängare av islam vänder majoritetsvärderingarna ryggen. Han hänvisade till toaletter för muslimer på ett universitet i Melbourne (inte helt olikt situationen på Malmö högskola alltså, PI:s anm.) och slaktandet av kött i Allahs namn som två kulturella yttringar som borde möta på motstånd.

- Jag, för min del, vill inte äta kött slaktat i en ideologis namn som är försjunken i sjätte århundradets brutalitet och är fientlig mot mina egna värderingar, säger Bernardi.

Deras betänkligheter avfärdades dock av regeringen och de gröna som i stället vill fokusera på de ”positiva” aspekterna av Australiens mångfacetterade etniska arv.

Statssekreteraren för immigration, Kate Lundy, säger att ”det australiensiska samhället är unikt mångfacetterat och vi har en stolt historia av att framgångsrikt ta vara på fördelarna av migraiton”.

De grönas immigrationstaleskvinna, Sarah Hanson-Young, vill att parlamentsledamöter ska fokusera på de positiva aspekterna av Australiens rika etniska mix.

The Daily Telegraph

Notera även omröstningen och läsarkommentarerna hos The Daily Telegraph.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt