måndag 21 februari 2011

SD bakom islamofobiskt nätverk Jan Hjärpe fantiserar fritt

KONSPIRATÖR Häromdagen skrev PI om planerna på ännu ett moskébygge, denna gång i vackra Österund. Det var Östersundsposten som rapporterade om byggplanerna. Nu skriver man om alla ilskna kommentarer i kölvattnet av sin förra artikel, och låter givetvis konspiratören och islamkramaren Jan Hjärpe framföra sina fria fantasier.

Enligt Hjärpe ligger det till på följande vis:

– Många människor är oroliga för saker som är främmande för dem och det här är något som utnyttjas politiskt, främst av Sverigedemokraterna, säger han och förklarar att många av de kritiska inläggen förmodligen inte ens kommer från länsbor, utan är en del av en väl samordnad propagandaapparat.

– Det är en del av den islamofobiska kampanj som bedrivs över hela världen. När en sådan här nyhet kommer finns det nyckelpersoner som sprider den i sina nätverk för att likasinnade från hela landet ska kommentera och bilda opinion. Jag ser de här mailen hela tiden och hur formuleringar som ofta kommer från islamfientliga politiker utomlands kopieras och sprids på debattforum över hela Sverige, säger Jan Hjärpe.

För Sverigedemokraterna är det ett effektivt sätt att skapa en fientlighet mot islam i landet utan att själva behöva stå för det, anser han.

– I Riksdagen måste man ju uppföra sig, så det här är SD:s taktik i det politiska spelet, säger Jan Hjärpe.

Vidare menar han att moskébygget inte förändrar någonting:

– Religionsfriheten är inskriven i grundlagen och det här är verkligen inget farligt. När moskén väl är byggd kommer den att vara fullständigt odramatisk och som vilket bönhus som helst, säger han.

ÖP

PI kommenterar Hjärpes utspel

SDs politiker ligger INTE bakom något organiserat nätverk. Förutom att det är ett absurt påstående utan verklighetsförankring finns inte den tiden för deras politiker.

PI däremot är den ledande alternativa – och mycket islamkritiska nyhetsförmedlaren.

När vi uppmärksammar exempelvis ett moskébygge når detta ut snabbt. Till media som läser oss, till partier som läser oss, till myndigheter som läser oss och inte minst till den vanlige läsaren, där många redan hyser ett djupt förakt för islam. Ett förakt som ofta odlats genom de poster vi skrivit om islams vanföreställningar, extrema utspel, våldsamma dåd och kraven på en bisarr levnadsstil. PI fabricerar heller aldrig något om islam eller olika muslimers uttalanden och åsikter. Vi lyfter fram allting, länkar till källorna och påvisar samtidigt även radikala och extrema kopplingar. PI har även kontakter med internationell framstående expertis, som hjälper oss med ren fakta och bygger på vår egen kunskap.

Ämnet är således inte oss främmande på något sätt. Ej heller är det fobi (irrationell). Det bygger på genuin befogad och rationell oro all den kritik vi hyser gentemot islamiseringens utbredning, där aningslösa politiker inte vågar säga nej.

PI ingår sedan inte i ett särskilt nätverk. Vi är helt enkelt mycket belästa eftersom merparten material presenteras neutralt och ocensurerat, där PI ger läsaren själv chansen att bilda sig en egen uppfattning. Detta genererar i sin tur hundratals kommentarer såväl hos oss som under medias olika artiklar. Och läsaren behöver heller inte vara någon SD-sympatisör för att tycka till om islamiseringen eller andra ämnen som upprör den enskilde medborgaren.

Sedan de få bloggar med SD-anknytning vi har i bloggroll är dessutom marginella i sammanhanget. Kort sagt, det vi skriver har numera genomslagskraft på grund av vår tillväxt. Inte ens SD har den makten, tiden eller kapaciteten att ”organisera sig”. De läser oss, inte tvärtom.

Slutligen Jan Hjärpe, ingen moské är att betraktas som vilket bönehus som helst. Inte så länge det finns västhatande imamer som indoktrinerar samt att man särskiljer kvinnor och män åt genom skilda rum, skilda ingångar eller andra könssegregerande krav. Det hör medeltiden till – och inte det moderna väst.

Redaktionen för PI – fristående nyhetsförmedlare

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt