måndag 14 februari 2011

Taxichaufför körde flyktingar från Paris till Sverige

MÄNNISKOSMUGGLING Det var på morgonen den 29 december förra året som tullen vid Lernacken stoppade en fransk taxibil som kommit över bron. I bilen satt två franska taxichaufförer, 32 och 48 år, och åtta yngre män. Tullarna noterade att taxichaufförerna uppträdde nervöst och tog bilen åt sidan för fördjupad kontroll.

Vid kontrollen uppdagades det att de åtta passagerarna befann sig illegalt i Europa, och att de nu hade tagit sig till Sverige för att söka asyl. Chaufförerna berättade att de fått en körning från Norra station i Paris till Malmö och att passagerarna betalt 2 500 euro för resan. Ingen av dem hade naturligtvis några pass eller andra handlingar.

På måndagen åtalades männen för grov människosmuggling. Åklagaren hävdar att de förstått att de körde ”papperslösa flyktingar”. Chaufförerna förnekar brott och hävdar att det ”bara” rörde sig om en vanlig körning, dock lite längre än vad som är normalt. Åklagaren vill också att de 2059 euro som den ene chauffören hade på sig skall förverkas till svenska staten, något det franska taxibolaget protesterar mot.

Sydsvenskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt