torsdag 17 februari 2011

Spaniens ex-premiärminister: mångkultur delar och försvagar samhället

Jose Maria Aznar

SVANESÅNG I dessa dagar när den ene utländska politikern efter den andra förkastar det mångkulturella samhällsexperimentet, kan det vara av intresse att veta vem som hade modet att först ta bladet från munnen: nämligen Spaniens förra premiärminister José Maria Aznar.

Redan 2006, när Aznar deltog i en debatt vid Georgetown University i Washington D.C., beskrev han mångkultur som det förmodligen allvarligaste problemet vi möter i dagens Europa. Han sa att "mångkultur delar och försvagar samhället".

Aznar menar att det är ett stort misstag att tillåta olika regler för olika människor beroende på vilket etnisk eller religiös bakgrund denne person har: "Det är en sak att ha olika trosuppfattningar, men en helt annan att ha olika regler och lagar baserat på detta".

Under samma debatt försvarade han USA, och beskrev situationen i Europa som att det var politiskt korrekt i många cirklar att vara anti-amerikan.

Men samtidigt som locket är av för denna typ av diskussioner ute i världen är situationen en helt annan i Sverige. Här vågar ingen politiker i de gamla partierna yttra något liknande, av rädsla att bli kallade det nymyntade ordet "kulturrasist". Merkel, Cameron och Sarkozy är således kulturrasister…

Istället pumpar statstelevisionen ut en aldrig sinande sörja av "mångkulturella" indoktrineringsprogram, varav Utbildningsradion och Kunskapskanalen tillhör de värsta avarterna. UR skriver på sin hemsida att deras program "ska spegla det mångkulturella Sverige", men tolkar sitt uppdrag som att det är islam som är av mest intresse för samtliga tittare. I princip allt i deras programtablå mynnar ut i att muslimsk kultur är eftersträvansvärt.

Statsvetaren Ivar Arpi skrev för ett par veckor sedan på Newsmill:

Den multikulturalistiska politiken har nått vägs ände, både vad gäller stöd hos befolkningen liksom lösningar på de samhällsutmaningar som ett mångkulturellt samhälle erbjuder.

Visst har Arpi rätt. Men vem med politisk tyngd i Sjuklöverpartierna kommer först erkänna att det mångkulturella samhället är ett misslyckande? Vem kommer först ut ur den klaustrofobiskt syrefattiga politiskt korrekta garderoben? Det kommer att hända, var så säker. Folkopinionen kommer sent omsider styra politikerna dithän.

Anledningen till att ingen ännu har gjort det beror naturligtvis på att i demokraturens Sverige riskerar ett liknande uttalande bli en svanesång.

Vilket märkligt, märkligt land vi lever i, när man inte ens får debattera den viktigaste samhällsfrågan som förändrar Sverige i grunden.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt