onsdag 2 mars 2011

Vi är inte i Sverige här

MALMÖ Den mångkulturella staden Malmö visade sig från sin bästa sida då Kanal 5 var på plats med den förmögna hotellägaren Salka Börjeson Eynon som lämnar vardagen för att bo i ett av Malmös stökigaste områden i programmet "Den hemliga miljonären". Hoten började redan då teamet anlände till området och slutade med att de fick fly hals över huvud.

Det är i kvällens avsnitt av "Den hemliga miljonären" på Kanal 5 som situationen spårar ur fullständigt.

Vid ankomst till Sevedsgatan på Södra Sofielund, och inte Rosengård som felaktigt anges i media, blir både Börjeson Eynon och produktionsteamet hotade av män som omringar och beordrar dem att stänga av kameran.

– Sen kom det fram flera andra och då skrek de "Vi har våra egna lagar. Ni har inget här att göra". Det kändes väldigt osäkert, säger Salka.

Börjeson Eynon installerades i en lägenhet på nedre botten.

– Först så tänkte jag att fan ska jag bo här på nedre botten. De har full koll på varenda lägenhet, säger hon.

– De kom fram och skrek "vi vet att du är här, vi ser dig hela tiden". Det var jätteobehagligt, säger Salka.

Sista dagen beslutades det att Börjeson Eynon skulle flyttas till ett hotell, hotbilden bedömdes vara så pass allvarlig att läget blev akut.

– De försökte slita upp dörrarna till en av teamets bilar och började banka på den. En kille i produktionen var i den. Då tyckte produktionsbolaget att det var för tufft, säger Salka som liknar obehaget med djungelns faror.

– Jag har blivit jagad av lejon i Afrika på riktigt, men det var ingenting mot det här. Jag har inte varit i närheten av sådana situationer, då känner man sig väldigt liten, säger hon.

Aftonbladet · Kanal 5



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt