torsdag 3 mars 2011

Nya moskén i Skärholmen

ISLAMISERINGEN Så här kommer den att se ut, den nya moskén i Skärholmen i södra Stockholm, med två 32 meter höga minareter. Om två-tre år beräknas den 1 500 kvadratmeter stora byggnaden stå färdig att ta emot som mest 1 700 personer för bön.

– Den kommer att dra till sig besökare från hela Skandianavien. Ingen annan moské i Norden har dubbla minareter. Det blir fint, och bra reklam för Skärholmens centrum, säger Syed Mansur i Skärholmens islamiska kulturförening.

Ena halvan som inte är avsedd för bön kommer att bestå av café, gym och möteslokaler.

– I mitt huvud är den ett integrationsprojekt, en byggnad som gör hela samhället en tjänst. Alla medborgare ska kunna komma dit, ungdomar och pensionärer. Det blir den samlingspunkt som Skärholmen har saknat, säger Fikret Tümtürk, ordförande i Islamiska kulturföreningen.

Paneldiskussion

En paneldiskussion på ämnet islam hölls i dagarna på Hallunda bibliotek, där bland annat Mattias Gardell, ökänd islamvurmare, höll låda.

– Det finns en berättelse om Sverige som ett tidigare homogent land. Ett sådant Sverige har aldrig funnits. Tvärtom har staten alltid haft problem med "de andra", som ses som ett hot mot det goda. Det har varit häxor, katoliker, judar och tattare. Idag är det muslimer, inleder Mattias Gardell.

Södra Sidan (sid 14-15) · Stockholms stadsbyggnadskontor



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt