lördag 19 mars 2011

British Airways-anställd dömd till 30 års fängelse

STORBRITANNIEN En före detta datorspecialist anställd på British Airways dömdes på fredagen till 30 års fängelse för att tillsammans med amerikanskfödda extremisten Anwar al-Awlaki ha planerat att döda hundratals människor genom att spränga ett plan på väg till USA.

Mannen, 31-åriga Rajib Karim från Bangladesh, fanns skyldig till fyra punkter av förberedelse av terrorattacker. Han hade redan erkänt sig skyldig till fem andra terrorbritt men förnekade planerna på en terroristattack i Storbritannien.

Domaren David Calvert-Smith kallade brotten av största allvar och rekommenderade att, som en del av straffet, automatiskt deporteras från Storbritannien efter att ha avtjänat sitt straff.

Åklagarsidan menade att Karim använde sin ställning för att konspirera med al-Awlaki, en notorisk radikal predikant associerad med al-Qaida och tros gömma sig i Jemen. Vid ett tillfälle ska han, på uppmaning av al-Awlaki, ha ansökt till en flygvärdinneutbildning.

- Du är och var en engagerad jihadist, sa domare Calvert-Smith i Woolwich Crown Court i London.

Karim arresterades i februari 2010 och erkände att han assisterat vid tillverkandet av en terroristvideo, insamlingsaktion och volonterat för terrorism utomlands – men insisterade på att han inte planerade en attack i Storbritannien.

Brandon SunUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt