söndag 27 mars 2011

Religion på utdöende i väst

RELIGION Enligt en artikel i Svd, har en grupp matematiker kommit fram till att religionen är på väg att dö ut genom en matematisk modell där de har analyserat folkbokföringsstatistik så långt tillbaka som till för hundra år sedan men de har inte räknat med Islam.

Vilka länder har då gruppen utsett där religionen riskerar att dö ut? Jo, de nio är Irland, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Nederländerna, Österrike, Tjeckien, Finland och Schweiz. Det var också de enda länderna som de kunde få ut tillfredsställande statistik från. Så slutsatsen borde nog vara så att religionen är på väg att dö ut i alla västerländska länder. Goda nyheter för religionskritiker med andra ord.

Men statistiken säger inget om folk är troende annat än de som ingår i en religiös församling.

– Om man tittar på statistiken är ”religiöst obunden” den snabbast växande gruppen i dessa länder, säger huvudförfattaren Daniel Abrams till CNN.”

Profetian bygger på två viktiga sociologiska antaganden. Att det är mer attraktivt att vara del av majoriteten än minoriteten. Och att det ger mer sociala, ekonomiska och politiska fördelar att inte vara ansluten till kyrkan i de länder där färre är anslutna.

Men vad säger matematikerna om hotet från Islam som inte finns med i undersökningen?

Den muslimska invandringen till länderna kan förändra verkligheten, men matematikerna tror ändå att deras uträkning kommer att hålla.

Se där, då slipper vi oroa oss med andra ord men sakta i backarna för nu blir det spekulationer på en personlig nivå.

– Varenda data vi hittade visar att folk rör sig från att vara religiöst anslutna till att inte vara det. Jag kan inte föreställa mig att det skulle förändras, men det är en personlig åsikt, säger Daniel Abrams.

Personliga åsikter blandat med empiriska uträkningar är då som sanningen mycket lätt kan komprometteras.

Men deras uträkningsmodeller har inte tagit hänsyn till att Islam har en helt annan drivkraft och uppbyggnad jämfört med t.e.x kristendomen. För nästan alla muslimer är Islam, Allah och profeten det viktigaste i sina liv, viktigare än sina egna familjer. Koranen, den gamla sagoboken, följs till punkt och pricka av större delen av muslimerna på en global nivå. Det är vedertaget här i Sverige att andra och tredje generationens muslimska invandrare går in i en starkare muslimsk identitet och en allt mer islamistisk profil.

Jämför det med en vanlig svensk familj som är i stort sett fria från religion idag och klarar sig alldeles utmärkt. Sannolikheten att Islam med en starkare identitet och sammanhållning än den svenska kyrkan kommer att fylla det religiösa tomrummet som de lämnar efter sig är stor och det kommer att bli ett gigantiskt problem under kommande årtionden om vi inte kan förebygga det problemet.

Det är därför viktigt att lagen om religionsfrihet måste definieras om och på vilket sätt religioner får verka i det offentliga- och sekulära samhället och viktigast av allt – inom politiken. Vi måste skydda våra demokratier med alla medel. Lagen om religionsfriheten är en av de största kryphålen som Islam använder sig av för att sakta men säkert bryta ned alla andras frihet.

Denna omdefiniering måste förstås ske på global nivå men den utveckling vi ser i Europa där fler och fler ledande politiker, utom i Sverige förstås, ser mångkulturen som ett gigantiskt misslyckande och att den egna identiteten är på väg att förloras, är positiv. Ett steg åt rätt håll.

Vi får hoppas att gruppen som kom med denna goda nyhet om att religionen är på väg att dö ut i väst har rätt men vi kan inte räkna med det. Vi måste arbeta vidare med att motverka islamiseringen av Europa och Sverige på alla nivåer, det är vi skyldiga varandra och våra kommande generationer.

SvDUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt