torsdag 17 mars 2011

Göran Hägglund besökte klinik för illegala invandrare

TRAVESTI Regeringen Reinfeldt går från klarhet till klarhet. I förra veckan besökte socialminister Göran Hägglund (KD) en klinik för ”papperslösa”, illegala invandrare, och förkunnade att han skulle hjälpa dem att stänga ner verksamheten då människor utan rätt att uppehålla sig i landet i och med den ökända migrationsöverenskommelsen snart ska få rätt till sjukvård på de vanliga inrättningarna.

- Jag ville se med egna ögon vad många har berättat om. Och det känns som ett oerhört nederlag att man i vårt samhälle bedriver vård under de här formerna.

Han kallar det svenska systemet ”skämmigt”.

På kliniken, som Läkare i världen öppnade 1995, finns även möjlighet till rådgivning i asylfrågor, något som verkar vara lika populärt som att träffa läkaren. Varje onsdagskväll flockas illegala invandrare till lokalerna där två anställda och volontärer arbetar. Mediciner och sjukvårdsredskap skänks av olika institutioner och organisationer.

Under 2010 kom knappt 500 personer till kliniken för att få vård, sammanlagt 812 patientbesök.

Hägglund förklarar att han ska hjälpa dem att stänga ner kliniken, men det kommer dock att ta lite tid. En pågående utredning måste först inväntas som beräknas vara färdig i maj och sedan ska allt ut på remiss för att till slut landa i en proposition. Tidigast den 1 januari 2013 kan den nya lagen antas.

- Lagstiftning tar tid, säger Göran Hägglund med en suck.

DagenUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt