tisdag 8 mars 2011

Var är Gays to Gaza?

SHIP TO GAZA Jan Kallberg väntar med spänning på ”Gays to Gaza” där den svenska vänstern hyr en båt för att slåss för HBT-frågor i det Hamasstyrda Gaza, ett ställe där homosexuella inte är alltför populära.

Jag tog upp det här förslaget i en artikel när "Ships to Gaza" var den stora nyheten och Sveriges statsintellektuella såg den aktionen som en manifestation mot förtryck. Den sedvanlige Gazabon kanske har svårt att få tag i bensin och senaste numret av The Economist men de riskerar inte bli ihjälslagna eller begravda levande för sin sexuella läggning.

Att om Gaza är förtryck så är väl ingen så förtryck som bögarna i Gaza. Det finns inte en enda Gay Parade i hela arabvärlden. Den närmaste är Tel-Aviv men eftersom man skjutit snart tiotusen raketer mot Israel kan det vara svårt för transor och bögarna i Gaza att ta sig dit.

Den svenska debatten har svallat högt och de statsintellektuella har lyckats ge oss en sexuell vinkel på allt i samhället och sedan satt det in i ett patriarkaliskt maktperspektiv där vita män som sover med kvinnor är det värsta som civilisationen upplevt. Inget har givits sådant utrymme som HBT-frågor från svenska vänstertalföra, jag var nära att säga vänsterintellektuella men kombinationen kändes som så motsägande, och man har verkligen mobiliserat ett maximalt intresse för HBT-frågor i Sverige.

Så var är "Gay to Gaza" med svensk vänster som ivrig påskyndare? Om HBT-frågorna är så viktiga i Sverige hur kan det vara så svårt att stå upp för bögars rättigheter i arabvärlden?

[...]

DagensPS



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt