tisdag 1 mars 2011

Äldre man brutalt rånad av utländska gärningsmän

ÅLDRINGSRÅN 72-åringen bor ensam på en ensligt belägen gård strax utanför Lekvattnet, nordväst om Torsby, som ligger nära den norska gränsen. Strax efter midnatt överfölls han i sin verkstad på sin gård. Fyra maskerade utländska män tvingade in mannen i bostadshuset där han misshandlades med ett tillhygge, bands fast och rånades på en okänd summa pengar samt värdesaker. Männen pratade svenska men även på ett utländskt språk med varandra. Därefter försvann gärningsmännen. 72-åringen kunde efter en timme ta sig loss och fick sedan gå en kilometer till närmsta granne som larmade polisen.

Björn Nilsson, grannen som larmade, säger:

– Han var ändå ganska samlad när han kom till mig. Först blev jag så klart chockad men sedan blev jag arg. Fyra personer som ger sig på en gammal man, det är ynkligt och fegt, säger Björn Nilsson.

I dagsläget har polisen inte så mycket att gå på i jakten på rånarna men 72-åringen har givit polisen ett gott signalement och andra uppgifter. Fyra polispatruller letade under natten till tisdagen efter rånarna, bland annat på vägar ner mot Arvika och mot Karlstad. Även den norska tullen och polisen är underrättade om rånet. Den rånade mannen fördes till Torsby sjukhus för att få sina skador undersökta. Han ska dock inte fått svåra skador av misshandeln. Desto värre är traumat efter en sådant överfall. Polisen utreder händelsen som grovt rån, på tisdagen hade ännu ingen gripits för brottet.

Att det var utländska gärningsmän får vi veta av lokal press, men Expressen och Aftonbladet väljer att inte informera sina läsare om det.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt