onsdag 16 mars 2011

Skånepartiets Carl P Herslow friad för naken Muhammedteckning

TRYCKFRIHETSMÅL Carl P Herslow, ordförande för Skånepartiet, satte upp 20 affischer runtom Malmö förra året. Teckningen föreställde en naken man samt en naken flicka som håller en docka i handen: ”Profeten” Mohammed och hans barnbrud Aisha 6 år gammal, enligt myterna i Koranen. Budskapet i textform löd: "Mohammed med hustru", "Han 53 och hon 9″, "Är det sådana bröllop vi vill se i Skåne?".

(”Profetens” tredje ”fru”, Aisha bint abu Bakr, var endast sex år när de gifte sig. Äktenskapet fullbordades tre år senare då hon hade fyllt nio. Uppgifterna varierar dock.)

I Malmö finns även ett s k Dialogforum där politiker, kristna, judiska och muslimska företrädare möts för att diskutera ”värderingar som skiljer och förenar”. Folkpartisten Björn Lagerbäck leder den gruppen och kommenterade affischerna med ”Malmö stad tar klart avstånd från affischerna” och tillade:

- Vi vädjar till alla muslimska grupper att inte låta sig provoceras. Skånepartiet är en liten isolerad sekt, säger han.

Det tog sedan inte lång tid förrän merparten hade vandaliserats. Polisen och en privatperson anmälde affischerna för hets mot folkgrupp – ”uttryckte missaktning mot muslimer” – där ärendet bollades vidare av vice chefsåklagare Bo Birgerson i Malmö till justitiekanslern (JK), där man behandlade det som ett tryckfrihetsmål. Även kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Ilmar Reepalu (S), som syns på bild, gjorde en anmälan om förtal. Där beslöt däremot JK Anna Skarhed att man inte skulle inleda någon förundersökning.

Partiledaren Carl P Herslow dock inte orolig.

- Det finns ingen grund för det. Vi angriper islam, inte människorna som tror på islam. Vi anser att islam är en mycket farlig och psykosocial smittsam sjukdom, säger han till tidningen och menar att affischerna är ett försvar för yttrande- och tryckfriheten.

Islamisten Mahmoud Aldebe surade till och krävde en ursäkt från Skånepartiets partiledare Carl P Herslow.

- Partiets affischer är hets mot folkgrupp, säger Mahmoud Aldebe i ett uttalande. Skånepartiet är en liten isolerad terrorsekt, som borde förbjudas att delta i höstens val.

Friad

Förhandlingen mot Herslow hölls för en tid sedan i Malmö tingsrätt. Kort därefter meddelade juryn i tryckfrihetsmålet att det är inte olagligt med en affisch som avbildar profeten Muhammed och hans nioåriga hustru nakna. Idag kom den korta domen som friar Carl P Herslow från hets mot folkgrupp. Man hävde även beslaget av de anmälda affischerna som polisen tog i samband med ett torgmöte.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt