fredag 18 mars 2011

Organiserad kampanj mot moské i Borlänge

ISLAMISERINGEN Jan Hjärpe, islamolog, menar att det ”högljudda motståndet” mot det planerade bygget av en moské i Borlänge är en organiserad kampanj som några få aktivister ligger bakom och hävdar att samma sak gäller för Östersund.

Enligt Hjärpe borde insändarskribenter och andra motståndare till moskén i Borlänge kollas om de verkligen bor där själva.

– Det är samma sak i Östersund just nu och då visar det sig att ganska många av dem som skriver på namnlistor och skriver insändare överhuvud taget inte bor i Östersund.

Då kommunen ordnade ett samrådsmöte om bygget blev stämningen hätsk och det hela slutade med handgripligheter och polisanmälan. Denna gång arrangerades mötet av Vänsterpartiet och lokalen var omringad av polis.

Hjärpe förstår inte varför det ofta blir rabalder då moskébyggande står på agendan.

– Det är ganska underligt. För om den väl blir byggd så vet vi att det är fullkomligt odramatiskt, precis som den på medborgarplatsen i Stockholm. Det blir en del av normaliteten, precis om Betania och Missionskyrkan.

Och bakom protesterna tror han att det endast är ett fåtal som ligger bakom.

– Det är frågan om ganska högljudda propagandister som utnyttjar det som man kan kalla för ögonblickskommunikationen på nätet.

SRUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt