torsdag 3 mars 2011

Dansk pedofil dömdes för 39 fall av sexualbrott mot barn

PEDOFILDOM Den danska pedofilen som bor i Skåne utgav sig för att vara tonårspojke, skådespelare i filmen Arn samt av kunglig börd i sin jakt på unga flickor. Han har haft kontakt med 300 och 400 flickor där den yngsta varit nio år gammal. Nu har han dömts för sexuella övergrepp mot flickorna i åldrarna 9-14 år gamla, totalt 30 barn. I majoriteten av de fall han dömdes för ska han ha fått flickorna att utföra sexuella handlingar framför en webbkamera. I åtalet ingick även våldtäkt mot barn. Polisen har under utredningen anlitat experter från Microsoft som granskat mannens in- och utgående datortrafik. Det handlar om tusentals IP-adresser.

Helsinborg tingsrätt dömde

Martin Jon Jonsen, född 1974-10-14, dansk medborgare och mantalsskriven i Perstorp, för 39 fall av sexualbrott mot barn varav ett fall av våldtäkt mot barn, tre fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, fem fall av utnyttjande av barn för sexuell posering, sju fall av försök till utnyttjande av barn för sexuell posering och tjugotre fall av sexuellt ofredande.

Jonsen har åtta månader kvar att avtjäna på sitt gamla fängelsestraffe och kommer nu tillsammans med det nya fängelsestraffet i praktiken att avtjäna fyra år och två månader. Sammanlagt fastställs skadeståndet till 385 000 kronor.

Jonsen greps i oktober 2009 misstänkt för att ha våldtagit en fjortonårig flicka i sitt hem i Nordvästskåne. Då hade han bara varit fri i ett halvår från ett tvåårigt straff för våldtäkt av en autistisk trettonårig flicka. Den gången utgav sig han sig för att vara 19 år och sökte kontakt med småflickor via snuttis.se att chatta med. Med förskrivna förföriska brev kontaktade han förmodligen många flickor. En flicka som hamnade i hans våld var en 13-årig autistisk flicka i nordvästra Skåne. Under ett lov lockades hon en dag att hälsa på Jonsen. Efter en stund blev den autistiska flickan våldtagen i mannens säng. Man hittade senare sperma i flickans trosor. Han kunde gripas tack vare flickans familj. Mamman och en äldre dotter kunde via flickans hemsidekonto spåra mannen och meddela polisen. Domen på två år överklagades men fastställdes sedan av hovrätten.

Det mest skrämmande är att han aldrig upphörde med sin verksamhet som nätpedofil – inte ens under tiden som han avtjänade sitt fängelsestraff.

— En del av brotten har skett under den perioden men om mannen begått brotten på anstalten eller under permissioner är oklart, har kammaråklagare Charlotte Österlund sagt tidigare.

HD



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt