söndag 20 mars 2011

Taxichaufför misshandlade kvinnlig passagerare

MALMÖ Efter en utekväll på Lilla torg tog de fyra kvinnorna en taxi hem. Färden slutade dock i bråk efter att chauffören plötsligt ändrade det fasta priset och en av kvinnorna blev misshandlad.

Händelsen utspelades under en natt i juni förra året. Kvinnorna skulle av vid olika platser. Under färden höjde den 26-åriga chauffören priset varpå de fyra protesterade. Han höjer då rösten och kvinnorna begär att han stannar bilen för att bli avsläppta då de vill fortsätta färden med en annan taxi.

Tre stiger ut medan den fjärde kvinnan, som sitter framme, tar av säkerhetsbältet, öppnar dörren och skulle även hon stiga ur när hon påpekade att han borde be om ursäkt för att han varit otrevlig och skrikit åt dem. Det ville han inte och när kvinnan försöker titta på hans taxilegitimation rycker han undan den från instrumentbrädan. Hon ropar då åt sina väninnor att ta registreringsnumret varpå mannen utdelar tre knytnävsslag i ansiktet.

Kvinnan försvarar sig så gott hon han då chauffören plötsligt trampar gasen i botten, med passagerardörren fortfarande öppen. Han släpper sedan av henne på Östergatan.

Chauffören åtalas nu för misshandel och hävdar att han blev provocerad av kvinnan i framsätet och att hon utsatte honom för våld i form av rivningar med naglarna på halsen. Han förnekar dock att han själv skulle brukat våld.

– Det här är en händelse som vi inte fått kännedom om, men en chaufför som gör något sådant kan aldrig jobba kvar hos oss, säger Mazen el Beyrouti på Taxiverket.
– Vi har höga krav på våra chaufförer. De ska sköta sig i trafiken, och vi begär också ett intyg från belastningsregistret så att vi vet att de inte är dömda för något.
– Just den här föraren körde bara en viss tid för oss. Men vi har inte känt till denna händelsen.

Åtal

Khaled Hadrus, 840909, åtalas för misshandel.

Malmö tingsrätt, B 2240-11

Media

SkånskanUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt