onsdag 18 augusti 2010

Tre domar, svenska offer, utländska gärningsmän

SVENSKFIENTLIGHET Det talas i vissa upplysta kretsar ofta om att det förekommer en utbredd svenskfientlighet från stora delar av den invandrade delen av befolkningen. Detta skall då bland annat manifesteras av att det påfallande ofta är etniska svenskar som utsätts för allehanda brottslighet med invandrare som gärningsmän.

Lika säkra på att det förekommer en uttalad fientlighet mot invånarna i det land som via sina skattsedlar föder och göder stora delar av den invandrade befolkningen är dock inte alla. En mer politiskt korrekt inställning brukar vara att det bara är trams och att inget finns som kan vidimera att så är fallet.

Politiskt Inkorrekt skall här snabbt rekapitulera tre domar från Hovrätten över Skåne och Blekinge där dom i samtliga målen avkunnades den 2 augusti. Läs och begrunda, och ställ er sedan frågan om denn svenskfientlighet existerar eller ej.

Det första ärendet gäller en misshandel av den svenska tjejen Lisa. Hon var på besök hos en kompis och dom gick ut för att handla i en butik på Håårds väg i Malmös ökända invandrarstadsdel Rosengård. Vid butiken fanns fyra ”pojkar” som skrek förlämpningar till Lisas kompis. Lisa bad dom sluta med detta och gick mot ”pojkarna”. En av killarna slog henne därefter flera gånger i ansiktet. Hon tappade balansen och föll ihop.

Hon kom sedan upp på fötter och gick snabbt mot kompisens bostad. Någon kom då ifatt henne bakifrån och sparkade henne i ryggen så hon föll framåt. När hon låg ned blev hon sparkad i huvudet och på kroppen av, som hon upplevde det, minst två personer. Kompisen hjälpte henne upp och tillsammans sprang de sedan hem till bostaden där dom vistades. När hon kommit dit mådde hon illa och kräktes.

Tingsrätten dömer därför Alaa El-Mahmoud, född 1993-08-07, för misshandel  till 30 timmars ungdomstjänst. Skadestånd tillkommer också.

Hovrätten fastställer efter överklagande det ”mycket kännbara” straffet.

Målnummer B1368-10

Nästa ärende gäller rån, misshandel, övergrepp i rättssak och lite annat smått och gott. Offren är svenskar, gärningsmännen (fyra stycken) är med ett möjligt undantag icke-svenskar. Dom två svenska killarna blev helt oprovocerat påhoppade av dom fyra gärningsmännen utanför en badanläggning. Knytnävsslag, örfilar och sparkar utdelades och minst en mobiltelefon tillgreps. Övergreppen avbröts då en lärare närmade sig platsen.

En av gärningsmännen hotar dock offren med icke närmare angivna repressalier om polisanmälan görs.

Tingsrätten dömer därför:

Arianit Fazliu, född 1993-07-28, medborgare i upphört land,  för rån och misshandel till ungdomsvård och 55 timmars ungdomstjänst

Granit Fazliu, född 1992-07-07, medborgare i upphört land, för rån och brott mot knivlagen till ungdomsvård.

Dylan Kindy, född 1994-04-21, för rån och övergrepp i rättssak till ungdomsvård och 55 timmars ungdomstjänst.

Filip Alexander Thuse, född 1993-05-10, för rån och misshandel till ungdomsvård och 55 timmars samhällstjänst.

Samtliga fyra gärningsmän skall också betala skadestånd.

Hovrätten fastställer tingsrättens beslut.

Målnummer B-1550-10

Det tredje och sista ärendet är också det som egentligen är det värsta. Här är det nämligen tre svenskar som rånas av två utlänningar, och en av svenskarna är en 83-årig man. Två kvinnor utsätts för väskryckning av två ynglingar med ”utländskt utseende” som färdades på en orange moped. Dom båda gärningsmännen som senare döms är också de samma två som sent en kväll ringer på dörren hos 83-årige H. När han öppnar får han omedelbart ett slag över högra ögat så hans glasögon går sönder. Direkt efter det får han ytterligare ett slag över ena örat.

Därefter hotas han med pistol och får beskedet att han skall dödas om inte pengar omedelbart plockas fram. H är naturligtvis väldigt rädd och plockar fram dom 4 000 kronor som finns i lägenheten. Utöver detta upptäcker han att två vigselringar och hans dörrnycklar också försvunnit.

Dom två gärningsmännen grips senare och ställs inför rätta.

Tingsrätten dömer därför:

Ali Adelemi, född 1993-03-01, för grovt rån till sluten ungdomsvård i 10 månader.

Abdul Rahman Alla Abed, född 1992-06-16, för grovt rån till sluten ungdomsvård i 10 månader.

Båda skall också betala skadestånd till sina offer.

I hovrättsförhandlingarna där åklagaren kräver skärpt straff för Ali Adelemi för hans del i rånet mot 83-årige H fastställs dock tingsrättens dom.

Målnummer B1692-10

Detta var tre ärenden, avgjorda samma dag i samma hovrätt. Kan man av detta misstänka att det finns en speciell typ av brottslighet där svenskar är offer och invandrare gärningsmän? Döm själva…

Gustaf Janson

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt