torsdag 26 augusti 2010

Kommisarie på Aftonbladet

Aftonbladets politiske kommisarie Peter Kadhammar skriver i sin senaste krönika i Pravda (Aftonbladet) att 462 934 medborgare är beredda att rösta på rädslan. Aftonbladets kommisarie har själv avskärmat sig från mångkulturen på fin en adress i Stockholms innerstad (Östermalm) med promenadavstånd till Hulmegården, Strandvägen bland annat.

Han skriver att ”-Aldrig i mänsklighetens historia har människor haft det så bra som vi, nu, här

Naturligtvis finns problem, men av ett slag som de flesta på jorden önskar sig. Vårt största är att vi äter för mycket och rör oss för lite.

Det pågår en valrörelse där frågan är vad vi ska göra med alla våra pengar. Ska var och en få mer i egen plånbok? Eller ska vi lägga mer i gemensam pott?

I detta land finns ett parti som säger att vi ska riva moskéerna. Dess ordförande viftar med en bild av den dödsdömda iranska kvinnan Sakineh när han debatterar våldtäkter.

Sakineh har inte ett dyft med våldtäkter i vårt land att göra, men partiledaren viftar med bilden för att skapa rädsla. Han anser att "muslimer" hotar västerlandets civilisation.

Denne partiledare målar upp även andra klyftor. Till exempel mellan vanligt folk som tycker om "Allsång på Skansen" och den kulturelit som föredrar "tjeckisk operett".

6,5 procent av valmanskåren är beredd att lägga sin röst på den mannen, enligt Aftonbladets opinionsundersökning som presenterades under tisdagen.

Det motsvarar 462 934 människor. I ett av historiens mest välmående samhällen väljer nästan en halv miljon rädsla, misstänksamhet, främlingsfientlighet, det illvilliga missförståndet och småskurna gnället. Jag kan inte tro att det är sant.

-Krönikan går att kommentera på Aftonbladet.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter