onsdag 25 augusti 2010

Försök till överfallsvåldtäkt i Norrköping

NORRKÖPING Även i Norrköping blev en kvinna utsatt för ett våldtäktsförsök natten till söndag. Enligt polisen rör dig sig om försök till överfallsvåldtäkt.

Det var strax innan klockan 04:00 natten till söndag som den 23-åriga kvinnan först gick i sällskap med en väninna, sannolikt på väg hem från krogen.

De båda kvinnorna gick längst Jakob Ekbohmsgatan och vid Konstmuseet skildes de åt. 23-åringen vek av på Petter Swartzgatan och kort därefter blev hon påhoppad bakifrån av den okände mannen, skriver NT.se.

- Han slet ned henne på marken och stod på knä över henne. Hon skrek och gjorde motstånd och fick även in några slag, säger Carl-Johan Ekenblom, utredare vid våldsroteln.

Kvinnan har i polisförhör berättat att mannen blev skrämd av en cyklist och avbröt våldtäktsförsöket. Då var klockan mellan 03:45 och 03:55.
Polisen i Norrköping är nu mycket angelägen om att komma i kontakt med cyklisten samt övriga vittnen som kan ha sett något i samband med händelsen. Därför går de ut med ett utförligt signalement på gärningsmannen:

I förhör har de båda kvinnorna beskrivit mannen som mellan 25 och 35 år gammal. Normalbyggd, över 180 cm lång med mörkt kort hår och med utländskt utseende. Han ska ha varit klädd i en ljus tröja, möjligen en t-shirt med en mörk jacka över. Han kan ha haft svarta jeans på sig.

Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning, samt även sökt av området med en hundpatrull. Ingen misstänkt har dock ännu griptis.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt