tisdag 24 augusti 2010

Guldläge för SD: 6,5% i United Minds

Skärmdump från Aftonbladet

OPINIONSMÄTNING Resultatet för Sverigedemokraterna är exakt detsamma som i förra mätningen från United Minds, nämligen 6,5 procent. SD erhåller en vågmästarposition även denna gång. Det rödgröna blocket leder, men det skiljer inte ens en procentenhet mellan de båda blocken.

Socialdemokratiska Aftonbladet verkar vilja få det att framstå som att jorden går under om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Med formuleringar som ”Hotet mot riksdagen” och ”kaoset kryper närmare” försöker de skrämma sina läsare till att inte rösta på det enda svenska politiska parti som på allvar vågar tala om problemen i det mångkulturella Sverige.

– Det är glädjande. Det är vad vi eftersträvat hela tiden, säger Jimmie Åkesson om siffrorna och vågmästarrollen.

Det är mycket jämnt mellan de båda blocken. De rödgröna leder med 45,4 procent mot alliansens 44,7 procent. Det skiljer alltså endast 0,7 procentenheter.

Sverigedemokraterna blir med sina 6,5 procent större än både Kristdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet och endast 0,2 procentenheter skiljer från Folkpartiet.

Aftonbladet har för säkerhets skull även låtit två ”experter” förklara för de svenskar som envisas med att rösta ”fel” varför en röst på Sverigedemokraterna är bortkastad.

Jimmie Åkesson är dock inte oroad över det faktum att samtliga partier säger att de inte tänker samarbeta med SD.

– De måste säga så nu. Men när regeringsmakten står på spel lär det bli ett annat ljud i skällan. Så var det i Danmark, innan Dansk Folkeparti kom in i Folketinget.

Samtliga partiers resultat

Förändring sedan föregående mätning inom parentes

M  28,1% (-1,2)
Fp  6,7% (-0,2)
C   5,4% (+1,2)
KD  4,5% (-1,0)

SD  6,5% (+-0)

S  29,6% (+0,7)
Mp  9,7% (+0,7)
V   6,1% (+0,3)

Övr 3,5% (+1,0)

Länkar

Aftonbladet
Status.st

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt