måndag 23 augusti 2010

KRÖNIKA PI-läsaren är kanske med automatik mer öppen och frisinnad än andra eftersom ni har överlevt mina två första artiklar. Själva ämnet där är nog det mest tabubelagda vi har. (Jag är t.ex. inte ens emot alkohol, som många med automatik tror. Jag gillar bilar också men inte trafikolyckor.) Jag ställde också frågan: Påverkar det vad som sänds ut som nyheter -eller inte? Jag är inte ute efter att ”ha rätt” utan frågan ställs främst för att du ska fundera på saken.

Vi tänker aldrig eller sällan på det alls eftersom det är mer eller mindre förbjudet att ens tala om droger och alkohol. Varför är det så? Vem vill få oss att inte tänka tankar som
[hjärnförändrande medel + falska manipulerade nyheter = felbeslut]? Detta är frågor som PI-läsaren gärna får fundera på i flera dagar. Har det kopplingar till att vi ”inte får” tala om invandrar- och segregationsproblem? Har det kopplingar till att PI ens finns, PI-nyheterna som gammelmedia inte ens vill att du ska läsa?
Har det kopplingar till att det ens finns något som kallas för ”politiskt korrekt”? Jag träffade en ifrån Vitryssland, som sa:

Det är mer yttrandefrihet i Ryssland än vad det är här.

Vi går vidare
De av er som tog artiklarna på allvar, och har läst på och funderat själva, har säkert redan förstått att det jag grundade för är artiklar om de två största symtomen: förnekelse av verkligheter och manipulation av desamma. Har vi mycket av den varan i västvärlden?

Vi ska nu lämna Sverige ett tag och gå till USA
Situationen i USA är många gånger värre än i Europa. Tusentals människor har dött bara i drogkriget på gränsen mellan USA och Mexico. Om nu många människor, som med automatik förnekar verkligheter, som älskar att manipulera andra och som måste ha drama i sina liv agerar ut är det inget som bara rör amerikanarna. De har påverkat oss så till den milda grad att vi numera är i regelrätt krig efter flera hundra år av fred.

Sedan den 8 juli 2010 är vi i regelrätt krig i Afghanistan
Senast vi krigade var mot Ryssland. Vi har inte ens ett försvar i vår huvudstad men i krig är vi, och det har skett i tysthet. Om jag frågar folk: ”Vet du om att vi är i krig?” är jag rätt säker på att de flesta svarar med nekande förvåning! Jag gör påståendet att det i så fall är anmärkningsvärt att vi som nation, som har tiotals TV-kanaler och hundratals tidningar, är i regelrätt krig utan att befolkningen a) gått med på det b) ens vet om det. Var inte vi neutrala nyss?

Vad dör vi av i världen?
Det är inga braskande nyheter som talar om att den fjärde största dödsorsaken är läkemedelsbiverkningar. (Källa Fass, här.) Men varje gång vi flyger påminns vi om att terrordöden finns, och den finns alltså inte ens med på listan över dödsorsaker. Det är så ovanligt att dö av terrordåd att det kan jämföras med att dö av ett getingstick.

Det fanns inga massförstörelsevapen
En vapeninspektör mördades  nyss och kopplas detta dåd sedan till det faktum att han läckte uppgifter om att den brittiska regeringen fabricerade en rapport kan vi nästan påstå att det finns folk som kan gå mycket långt för att hålla sanningen borta.

Har vi den här typen av nyheter hos oss som långsamt men säkert driver fram ”sanningar”?

Författare Lena Holfve

Religiöst och politiskt obunden.

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt