tisdag 17 augusti 2010

Svårare att jaga illegala invandrare

BRÖLLOP Politiskt Inkorrekt har tidigare berättat om den konstruktiva metoden att gripa illegala invandrare i Sverige som gränspolisen använt sig av. Man söker helt enkelt upp vigslar där man i förhand kunnat konstatera att den ene eller båda i brudparet vistats illegalt i Sverige och omhändertar den illegale invandraren på plats.

Detta har föranlett Malmö kommun att fatta beslut som fortsättningsvis gör att arbetet med denna strategi nästan helt avstannat. Man har har ändrat sina rutiner och gjort det svårare för gränspolisen att jaga illegala invandrare genom att slå till vid borgerliga vigslar.

Vi har haft en diskussion och kommit fram till att vi vill värna den personliga sfären och vi har beslutat att inte längre skriva in personnumren i listorna, säger Tomas Bärring, kanslidirektör på stadskontoret. Ur ett kommunalt perspektiv så har vi inget behov av att skriva personnummer på listorna som framför allt har fungerat som ett stöd för våra vigselförrättare och vaktmästare.

På gränspolisen, som flera gånger i månaden gör tillslag vid vigslarna på Rådhuset, är man inte glad över kommunens nya hållning.

Alla uppgifter vi kan få är viktiga, så det är klart att det inte underlättar om vi inte längre får ut personnumren, säger Sven-Olof Kajrup, gruppchef på gränspolisenheten.

Malmö kommun visar därmed att man anser skyddandet av ”den personliga sfären” väga tyngre än att svensk lagstiftning skall upprätthållas. Observera att Sydsvenskan i sin artikel använder den korrekta benämningen ”illegala invandrare” istället för det i gammelmedia och bland riksdagspolitiker vedertagna ”papperslösa flyktingar”.

Sydsvenskan

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt