måndag 23 augusti 2010

Här är S hemliga SD-strategi

Socialdemokraterna erkänner att invandringen kostar åtskilliga miljarder varje år, detta enligt ett internt dokument som läckt ut på Internet efter en hacker-attack under söndagen. I ett trettio sidor långt topphemligt kompendium drillas de egna medlemmarna i hur man ska bekämpa Sverigedemokraterna. Delvis är skriften en hyllning till Sverigedemokraternas valframgångar:

– Sverigedemokraterna fick stora framgångar i valet 2006 – väljarstödet fördubblades i jämförelse med valet 2002. Från att ha fått 49 mandat i 29 kommuner fick man 277 mandat i 140 kommuner (även om man inte ställt upp med kandidater i alla dessa kommuner). I valet 2010 förväntar man sig ännu större framgångar. Hittills i år har SD lämnat in listor med sammanlagt över 1000 namn i 194 kommuner till Valmyndigheten. För fyra år sedan var detta endast 24 kommuner – man har således en mycket större mobilisering kandidater än vid tidigare val. Sverigedemokraterna är visserligen fortfarande störst i södra Sverige men förväntar sig stora framgångar i andra delar av landet. SD kommer i år att driva en mer aktiv valkampanj än tidigare och de har en större valbudget än kristdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet.

Så beskriver alltså Socialdemokraterna debattläget inför valet. Man kan läsa in skräckblandad förtjusning hos Socialdemokraternas valstrateger över det faktum att Sverigedemokraterna lyckats väljas in i kommuner de inte ens ställt upp till val i. Man tydliggör att huvudmotståndaren heter Moderaterna men man ser debatten mot Sverigedemokraterna som en ”sidodebatt”.

Kostnad för invandringen
Ett helt avsnitt avsätter Socialdemokraterna till att beräkna hur mycket invandringen kostar Sverige. Det räknas på hiskeliga miljardbelopp hit och dit i ett långt resonemang. Man talar om uppgifter på 250 miljarder per år som vissa SD källor uppger och professor Jan Ekbergs siffror 30-40 miljarder per år. Det konstateras att det är svårt att räkna på kostnader. Men en sak erkänner Socialdemokraterna, invandringen kostar, och den kostar miljardbelopp.

- Om invandringen stoppades helt under ett år skulle statens budget stärkas med cirka 19 miljarder, gissar Socialdemokraterna.

Invandrarbrottslighet och massinvandring
Socialdemokraterna går ett steg längre, de erkänner att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken, men bara i sitt interna dokument.

- Vi blundar inte för statistiken. Det är vanligare att personer med utländsk bakgrund misstänks för brott än personer utan utländsk bakgrund, heter det i dokumentet.

Socialdemokraterna är inte heller sena med att erkänna att långt ifrån alla invandrare är flyktingar. Det är tydligt att detta dokument aldrig skulle ha kommit till allmänhetens kännedom.

- Sverige gav förra året ungefär 7000 personer asyl. Utöver detta fick ungefär 70 000 personer från utanför EU uppehållstillstånd i Sverige, skriver man när det avsnittet avhandlas.

Frågan som S glömde
Kompendiet ger intryck av att Socialdemokraterna är livrädda för debatten om invandringen. Man är mycket väl medvetna om hur situationen ser ut i landet och frågan verkar extremt känslig. Det konstateras dessutom att en av Sverigedemokraternas profilfrågor är ”krafttag mot brottsligheten”. En fråga som Socialdemokraterna överhuvudtaget inte lyckats formulera några argument om.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider