torsdag 19 augusti 2010

Röda Skolan i Knislinge blir ej bostäder för asylsökande

OMBYGGNAD Det eventuella beslut som politiker i Knislinge i Östra Göinge, i uppenbar strid mot folkviljan, hade för avsikt att fatta om mottagande av asylsökande unga män utan ledsagare, i gammelmedia felaktigt kallade ”ensamkommande flyktingbarn”, verkar nu ha stött på ytterligare problem. Den byggnad man hade för avsikt att bygga om till förläggning för de unga männen döms nu ut som varandes totalt olämplig som boende.

Det blev nämligen avslag i tillsyns- och tillståndsnämnden på ansökan om bygglov för att bygga om den så kallade Röda skolan i Knislinge till bostäder för de asylsökande. Enligt Anders Bengtsson (S), ordförande i TT-nämnden, så håller ej rummen den standard som normalt erbjuds asylsökande i Sverige, utrymmena anses bland annat för små.

Det finns bara ett handikappanpassat rum och alla rummen är alldeles för små. Det finns inte heller tillräckliga gemensamhetsutrymmen. Det är snudd på häktningsceller.

Hur många gemensamhetsutrymmen, handikappanpassade rum och hur stora de unga männens sovrum skall vara för att anses duga som asylsökandes bostäder anges dock inte i artikeln.

Kristianstadsbladet

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt