måndag 30 augusti 2010

Islam före skolplikt Strömsund kröker rygg

DHIMMI Att det finns väldigt många nyttiga idioter bland svenskarna som gärna kröker rygg och gör sitt bästa för att islam skall få ett allt starkare fotfäste i landet bevisas med all önskvärd tydlighet i den jämtländska orten Strömsund. På SFI-utbildningen har man tillåtit uzbekiska muslimer att sätta dagordningen för hur undervisningen skall bedrivas, och i grundskolan har man till och med valt att åsidosätta den lagstadgade svenska skolplikten för att tillfredsställa muslimerna. Allt i namn av den grovt missbrukade religionsfriheten.

I Strömsund finns det en stor grupp uzbekiska flyktingar som är strikt troende muslimer. Här deltar inte alla uzbekiska flyktinbarn på alla lektioner i skolan av religiösa skäl. Enligt skolplikten är det att betrakta som skolk, men det  anser man inte i Strömsund. Här är det istället religionsfriheten som åberopas när de uzbekiska barnen inte deltar i alla lektioner.

Nasiba Shokirova, som själv är från Uzbekistan och arbetar som hemspråkslärare på Vattudalsskolan, anser inte att det i system satta brytandet mot skolplikten är något problem. Hon bekräftar att flera barn skolkar från viss undervisning på grund av sin tro. Dock upplever hon, som själv är muslim, inte detta brytande mot lagstiftningen som något problem.

Vi vill följa religionen helt, för mig är tron det allra viktigaste, säger hon.

Det innebär att när man har lektioner där det exempelvis handlar om människans kropp och som visar bilder vill man inte vara med. En naken människokropp till exempel eller bilder på könsorgan strider mot uzbekernas tolkning av islam.

Enligt rektor Lars Rönnestrand på Vattudalsskolan ställs det stora krav på utrymme för religionen, vilket man också helt har tillgodosett. Elever som exempelvis är frånvarande på grund av att de skall be accepteras, och skolan har också förbjudit alla musikinstrument utom trumma.

Nyheter P4 Jämtland

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt