fredag 20 augusti 2010

DDoS-attack mot Sverigedemokraternas webbsidor

NÄTATTACKER Sverigedemokratiska webbsidor är under attack. Det handlar om en så kallad DDoS-attack (Distrubuted Denial of Service), där ett större nätverk av datorer överbelastar en enskild server. Ofta är ägarna av dessa datorer omedvetna om attackerna, eftersom deras datorer fjärrstyrs via så kallade botnets. För närvarande är minst fyra sidor tillhörande SD omöjliga att nå. Ett beställningsjobb från politiska meningsmotståndare, enligt Ted Ekeroth (SD).

På sverigedemokratiska Twitter-kanaler kan man läsa:

Sven Olof-Sällström: Sverigedemokraternas hemsida utsatt för en DDOS attack. Ligger nere. Hög trafik från stora delar av europa.

Ted Ekeroth: DDoS-attacken fortsätter mot vår server och webbplats. Ett beställningsjobb från våra antidemokratiska motståndare, utan tvekan.

I skrivande stund är följande webbsidor utsatta:

http://sverigedemokraterna.se/
http://www.sdkuriren.se/
http://www.sdtelevision.se/
http://sdbutiken.se/

FAKTA: DDoS-attacker

DDoS (Distributed Denial of Service) är en teknik som används mot ett datorsystem eller nätverk, ofta genom att konsumera all tillgänglig bandbredd. Ett stort antal datorer deltar i attacken och därmed kan den inte effektivt avvärjas genom att begränsa trafiken från enskilda ip-adresser.

En DDoS-attack bygger på att en stor mängd anrop, med en relativt liten mängd data, samtidigt och kontinuerligt från flera datorer skickas till ett datorsystem eller nätverk, till exempel kan man begära stora filer från en webbserver. Det utsatta systemet överbelastas av den stora mängden anrop och endast liten kapacitet blir kvar för övrig kommunikation.

Oftast kommer denna attack från datorer som ingår i ett botnet, datorer där en angripare installerat program med vilka han kan styra dem alla över nätet, till exempel med hjälp av en trojansk häst. Datorernas innehavare är då inte medvetna om att deras dator utnyttjas på detta sätt.

Källa: Wikipedia

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt