tisdag 17 augusti 2010

Kulturskribent: Lena Sundström är beväpnad med humor och fakta

TV-TIPS Som PI aviserade i går sänder präktiga TV4 ikväll den på förhand redan kritiserade dokumentären om SD:s väljare, ”Dom kallas rasister”. Titeln är en troligen travesti på gamla ”Dom kallar oss mods”. Bakom dagens dokumentär ligger den vänsterinriktade partiska Lena Sundström. Någon som tydligen förhandssett jippot är DT:s kulturskribent Jens Runnberg, och denne hyllar Lena och dokumentären oförbehållsamt.

Glatt skriver han:

Beväpnad med humor och fakta åker TV4:s Lena Sundström runt i Sverige och träffar sverigedemokratiska väljare i kvällens dokumentär.

Fakta? Verkligen.

”22 procent av alla offentliga utgifter går till invandring.” Det tror en sd-väljare i TV4:s dokumentär Dom kallas rasister, som sänds på tisdagskvällen. Ljuget i den ökända debattartikeln i SvD 1999 lever i en sorts undervegetation och poppar upp då och då (bland annat hos en krönikör på denna tidnings ledarsida 2003).

EN sympatisör levererar alltså det intrycket, och det tas alltså för intäkt att gemene sympatisören är lika okunniga. Åtminstone verkar Lena vara ute efter det.

Runnberg hoppar jämfota över Lenas ”bästa grepp”, dvs sympatisörerna ber Lena ta reda på fakta.

”Vad vill du att jag ska kolla?”, säger hon och tar bland annat reda på att (SD):s tes om att det var bättre förr (Ge oss Sverige tillbaka! utropar ju partiet) inte stämmer, exempelvis i fråga om kriminalitet.

Statistiken enligt Lena- och Runnberg:

Våldtäkterna har på 25 år blivit fler, men morden är färre, ungdomskriminaliteten är lägre, bilstölderna är färre, bostadsinbrotten är färre och risken att drabbas av överfallsvåld har inte ökat.

Vi ska be vår gode vän Affe att plocka fram aktuell statistik, för ovan stämmer inte. Våldtäkter, mord och gängkriminaliteten har ökat de sista 25 åren.

Vi är alla lågutbildade hillbillys som inte begriper bättre:

Klass är en väsentligt högre riskfaktor än invandringsbakgrund som förklaring till kriminalitet. Faktorer som ”låg inkomst” och ”låg utbildning” (vanliga bland (SD):s väljare) väger tyngre när benägenheten för kriminalitet mäts, än invandrarfaktorn.

Märkligt nog blandar Lena in Skånepartiet i sin soppa.

Hon hälsar på Skånepartiets Carl P Herslow i närradiostudion.

Som de flesta vet redan har SD en hel del invandrare, såväl politiker som bland dess väljare. Lena har därför med all sannolikhet valt ut vilka väljare hon ska träffa:

Ingen av (SD)-väljarna Sundström träffar bor i invandrartäta områden.

Runnbergs hyllningsfrenesi avslutas med en multipal orgasm:

Dokumentären är mycket sevärd. Den visar på flera av de märkliga mekanismerna bakom främlingsrädslan.

DT

Sevärd? Vi vet redan nu hennes målsättning med denna så kallade dokumentär. Missa således inte ”Dom kallas rasister”, kl 21.00 ikväll i präktiga TV4

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt