torsdag 19 augusti 2010

Mordet på Nancy: Skuggan ej psykiskt sjuk

MORDET PÅ NANCY Den 22 juli avslutades rättegången mot den s k ”Skuggan”, somaliern Abdulaziz Abdullahi Mohamed Hussein, född 1988-03-15. Han står åtalad för mordet på Nancy Tavsan, försök till grov våldtäkt i två fall samt stöld. Tingsrätten beslutade under den sista rättegångsdagen om en stor sinnesundersökning innan man kunde bestämma en lämplig påföljd. Idag kom utlåtandet.

Enligt det rättspsykiatriska utlåtandet är Abdulaziz Abdullahi Mohamed Hussein inte i juridisk mening att betrakta som allvarligt psykiskt sjuk och kan därför dömas till fängelse. Därmed finns det enligt det rättspsykiatriska utlåtandet inte medicinska förutsättningar för att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård.

Imorgon, fredag, återupptas förhandlingarna i Göteborgs tingsrätt, då det rättspsykiatriska utlåtandet kommer att läsas upp och både åklagare och försvarare kommer yrka i påföljdsfrågan.

Detaljerad post om mordet på Nancy

Om PI har rätt för sig var han 21 år vid tiden för mordet. Han är även att betrakta som frisk samt har inget uppehållstillstånd i Sverige. Därmed borde fältet ligga fritt för livstid för mordet, med efterföljande livstids utvisning. Det sistnämnda faller dock på att hans familj finns kvar i landet s k familjeanknytning.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt