söndag 29 augusti 2010

Pressmeddelande:-Sverigedemokraternas valfilm mest sedda film på Youtube

[Pressmeddelande]
Mindre än ett dygn efter att Sverigedemokraternas valfilm presenterats har den seglat upp som Youtubes mest sedda film under dygnet, vilket är den främsta av totalt 19 olika utmärkelser den fått på Youtube för sin popularitet.

Utöver Youtube har filmen fått en mycket stor spridning även genom Sverigedemokraternas hemsida samt genom andra medier som lagt upp filmen i egna mediaspelare. Totalt har Sverigedemokraternas valfilm nu, på mindre än ett dygn, setts över 100 000 gånger och kommenterats tusentals gånger.

Trots filmens popularitet, och trots att nu flertalet sakkunniga jurister och ledarskribenter bedömt att filmen inte på något sätt bryter mot lagen, så vidhåller TV4, ännu utan att ha kunnat motivera sin bedömning i sak, att filmen är olaglig.

Produktionsansvarige Erik Almqvist kommenterar:

- Självklart är det oerhört glädjande att se vilka framgångar filmen har rönt redan 9 dagar innan TV-premiär. Däremot är det så klart trist att uppmärksamheten kommer av att landets största kanal försöker censurera oss.

- Filmen har hållit juridisk prövning och därmed kan TV4 förvänta sig att få betala skadestånd om man inte sänder filmen. Dessutom har vi nu börjat skissa på en alternativ reklamfilm som kommer väcka minst lika stort intresse som den första, men samtidigt omöjliggöra juridiska bortförklaringar.

Se filmen här: http://www.youtube.com/watch?v=XkRRdth8AHc

SD anmäler sin valfilm till JK
Sverigedemokraterna anmäler nu sin valfilm till justitiekanslern. Filmen, där invandring ställs mot pensioner, var tänkt att visas i TV4.

Men ledningen för tv-kanalen meddelade i går att TV4 inte tänker sända filmen. TV4 anser att den strider mot radio- och tv-lagen och mot Yttrandefrihetsgrundlagens förbud om hets mot folkgrupp.

Nu vill Sverigedemokraterna få det prövat om filmen strider mot Yttrandefrihetsgrundlagen mm.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter