torsdag 26 augusti 2010

Politiskt Inkorrekt under attack!

POLITISKT INKORREKT Sedan starten i oktober 2008 har Politiskt Inkorrekt växt så det knakar. Från att ha varit en blogg som lästes av de närmast sörjande är nu nyhetssidan PI uppe i närmast otroliga besökssiffror. Vi är naturligtvis oerhört glada och stolta över att vårt arbete har uppmärksammats av er läsare, för det är naturligtvis er förtjänst att utvecklingen gått så rasande fort.

Dessa framgångar har naturligtvis avsatt sina spår. PI nämns i tidningsartiklar, två gånger har vi intervjuats av journalister från Sveriges Radio och vi har vid flera tillfällen fått frågan om vi tror att PI är en maktfaktor inför det stundande valet och om vi tror att PI har förmågan att kunna påverka väljarnas åsikter i en speciell riktning. Vårt svar på detta har hela tiden varit att det inte ankommer på oss att ha några åsikter om den saken, men att döma av händelser som vi skall informera om nedan så anser uppenbarligen vissa att så är fallet. Framgången har nämligen haft sitt pris…

Donationer

När PI nödgades att  flytta från bloggnätverket WordPress.com uppstod den prekära situationen att vi tvingades vända oss till våra läsare för att via donationer få hjälp med kostnaderna för en egen server. Där har vi er läsare att tacka för att den flytten trots allt blev så pass smärtfri som den blev. Utan er hjälp hade det aldrig gått, och vi är er evigt tacksamma för detta.

Annonser

Efter tips från läsare undersökte vi möjligheten att finansiera driften med hjälp av enskilda annonsörer och deltagande i olika annonsnätverk. Vad gäller enskilda annonsörer har framgången varit mer än blygsam, däremot har vi kunnat bekosta delar av driften med annonsintäkter från Google Adsense. Det rör sig inte om några omtumlande intäkter, men tillsammans med donationerna från er läsare har det rullat på och vi har  t o m kunnat bygga upp en blygsam buffert för driftskostnader i händelse av att något oförutsett inträffar.

Attacker

Som berörts ovan har Politiskt Inkorrekts framgångar inte passerat obemärkt, och det har alla gånger heller inte varit en typ av uppmärksamhet som man direkt längtar efter. Sedvanliga hot om död och våld trillar med olika mellanrum in i våra mailkorgar, men det är inget som vi överhuvudtaget längre reflekterar över. Allvarligare är hoten som är direkr riktade mot vår verksamhet och vår förmåga att fortsätta vår kamp för ett mer rättvist Sverige.

Vi har flera gånger, efter anmälningar från privatpersoner, blivit avstängda från bloggnätverket WordPress.com, vilket till slut tvingade oss att hyra en helt egen server för vår nyhetssida. Det var en jättebra lösning, och nu behöver vi tillsvidare inte längre riskera att stängas av från Internet. Men när våra åsiktsmotståndare inte längre kunde stoppa oss den vägen, inte heller stoppa oss juridiskt eller via fysiska hot, vad gör man istället?

Man försöker slå direkt mot vår förmåga att finansiera vår verksamhet, och det är precis vad som hänt nu och som även hänt tidigare. Vi ansökte vid ett tidigare tillfälle till det Sverigebaserade annonsnätverket Double.net för att kunna öka inkomsterna till driften. Vår ansökan mottogs, granskades och godkändes utan problem, och annonserna från nätverket började rulla…ett litet tag.

Efter en kort period meddelades att vi inte längre var välkomna att delta i nätverket, då man enligt uppgift fått besked från andra annonsörer att man inte ville synas i samma sammanhang som oss. Ett rent svepskäl naturligtvis, alla annonser vi hade på vår sida hade godkänts av respektive annonsör innan dom kom upp, så de var mycket medvetna om vilken typ av sida PI var. Med största sannolikhet hade åsiktsmotståndare övat påtryckningar mot Double.net och de stängde därför av oss. Dessutom hade man den utomordentliga fräckheten att helt enkelt stjäla våra intjänade annonspengar som vi aldrig fick se röken av.

Google Adsense-processen såg ungefär likadan ut. Vi ansökte om plats i annonsnätverket, granskades noga (tog närmare fem månader) och godkändes därefter. Annonserna började rulla, men för två veckor sedan upphörde helt plötsligt alla annonser från Adsense att visas. Vi kontrollerade varför, och upptäckte att alla våra annonsmoduler raderats från vår Adsense-sida. Vi anade, visa av efarenheten, genast oråd och mailade Google för besked.

Det är nu två veckor sedan, inga besked från Adsense finns, inga annonser visas och vi har heller inte emottagit ett enda mail från dem om att vi av olika anledningar skulle vara avstängda. Puts väck, så var vi bara borta. Detta är ytterst märkligt då vi redan en gång godkänts och vår inriktning eller vårt innehåll inte på något sätt förändrats till något som skulle kunna bryta mot regler. Naturligtvis misstänker vi att åsiktsmotståndare återigen anmält oss för några påhittade brott mot Adsenses regler. Resultatet är att vi nu står helt utan extern finansiering av vår verksamhet…

Vad kan vi göra?

Vi behöver hjälp av företag och organisationer som är villiga att teckna annonsavtal med oss. Donationer är naturligtvis även fortsättningsvis mer än välkomna, men för en regelbunden och tillräcklig inkomst för att finansiera vår verksamhet är med största sannolikhet annonsvisning den långsiktigt bästa lösningen.

Vi kan erbjuda mycket god exponering, flexibla betalningsformer och starkt konkurrenskraftiga priser. Möjligheter att teckna sig för ett prisvärt prova på-erbjudande finns också. För ytterligare information och relaterade frågor skickar ni mail till annonsera[snabel-a]politisktinkorrekt.info.

Politiskt Inkorrekts målsättning vad gällande vår närvaro på Internet är att VI skall bestämma om vi skall vara där eller inte. Vi har inte för avsikt att vika ner oss för odemokratiska krafter vars argumentslöshet tvingar dem att istället bedriva krypskytte mot vår verksamhet.

Vi hoppas att ni, privatpersoner, företag och organisationer, ställer upp på att hjälpa oss uppfylla den målsättningen.

Med vänliga hälsningar
Redaktionen
Politiskt Inkorrekt

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt