söndag 22 augusti 2010

Buss beskjuten i Botkyrka

En buss blev beskjuten på Fågelviksvägen mellan Fittja och Slagsta i invandrartäta norra Botkyrka kvart över nio på lördagskvällen. Bussen träffades av fyra skott. Ingen person ombord på bussen skadades uppger polisen.

Det är inte första gången bussar beskjuts i norra Botkyrka. I juli månad hotade bussbolaget Nobina, som kör kollektivtrafiken för Storstockholms Lokaltrafiks räkning, att ställa in trafiken eftersom de blev utsatta för skottlossning tre nätter i rad. Efter att ha blivit lovad väktareskort gick de däremot med på att fortsätta köra bussarna.

- Chaufförerna arbetar i en hård miljö. Vi har ju stenkastningar mer än varannan dag under hela året. Så sent som i förra veckan fick en chaufför fönsterrutan krossad av en stor sten som slängdes från en viadukt – det kan gå riktigt illa om man inte är beredd, sa Mattias Hellman på Nobina i samband med juli månads beskjutningar.

Stampen kontrollerade Mitt i rapporterar allt annat än politiskt korrektStampen-kontrollerade ”Mitt i” rapporterar från det nya Sverige.


Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider