torsdag 19 augusti 2010

Skäms på er, alla sossar!

POLITISK DISKRIMINERING I dessa valtider är det sandlåda var och varannan dag på den politiska arenan. Nu kan vi lägga till ännu en variant. LO ägnar sig åt politisk diskriminering - av en schlagerartist.

Varje höst bjuder LO-facken Gävleborg sina medlemmar på Fackens dag. Liksom tidigare år planerades en familjedag på Furuviksparken. Som ett av dragplåstren bokade LO-facken in artisten Linda Bengtzing. Det var innan hon i slutet av juni presenterades som Centerpartiets draglok och allsångsledare i valspurten. Hon uttalade samtidigt sitt stöd för den sittande alliansregeringen. Linda röstar på Moderaterna. Det blev för mycket för LO.

När väl Bengtzing kommit ut som alliansvän började telefonerna ringa hos LO- distriktet. De förtroendevalda ifrågasatte lämpligheten i att just Linda Bengtzing skulle uppträda på fackens dag.

– Jag visste knappt vem hon var. Jag har inte sådan koll på sådana där schlagerartister. Men vi gör den här dagen för våra medlemmar, så jag kunde inte annat än att ringa upp Linda, berättar Rolf Wiberg, ordförande för LO-facken i Gävle.

Rolf Wiberg avbokade Bengtzing, som inte gillade beskedet.

– Hon tyckte att vi var rasistiska och diskriminerande, det får stå för henne. Men jag önskade henne lycka till i framtiden, säger Rolf Wiberg.

Linda Bengtzing är givetvis förbannad och skriver genmäle på Expressen Debatt om tilltaget. Samma inlägg finns på hennes egen blogg.

Nu har man istället bjudit in countryfågeln Jill Jonsson. Undrar om LO vet om att Jill röstar på….

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt