tisdag 26 januari 2010

Känd socialdemokrat tjänar stora pengar på flyktingar

Video:



Socialdemokraten Jan Emanuel Johansson är en av flera riksdagspolitiker som tjänar mångmiljonbelopp på asylindustrin och den egna invandringspolitiken. Nu har socialdemokraterna i Malmös socialförvaltning slutit avtal med socialdemokraten Jan Emanuel Johanssons bolag Av Egen Kraft AB, som ska öppna ett nytt transitboende för ensamkommande flyktingbarn i Snårestad i Ystads kommun. Avtalet är värt många miljoner.
Fria Tider kan nu avslöja att riksdagspolitikern Jan Emanuel Johansson har gett sig in i striden om de skattemiljoner som han själv varit med och avsatt till mottagandet av så kallade ensamkommande flyktingbarn. Miljonerna förflyttas till Jan Emanuel genom att den (S)-dominerade sociala resursförvaltningen i Malmö hyr 20 platser i ett boende för ensamkommande barn i Snårestad — som Jan Emanuels företag äger.
Enligt Malmö kommun betalar man för 20 platser. Dessa kommer sedan att användas efterhand om behov uppstår. För de 20 platserna betalar kommunen Jan Emanuels bolag 39 900 per dygn. För varje ytterligare barn betalas 2 200 kronor per dygn.
Tillströmningen av ensamkommande flyktingbarn är fortsatt hög, och allt fler ensamkommande har siktet inställt på det mycket populära resmålet Sverige. Fram till den 19 januari hade 44 barn anlänt till Malmö bara i år. Under 2009 tog Malmö stad emot totalt 701 ensamkommande flyktingbarn jämfört med 2008 då det kom 391 barn.

- Trycket på våra verksamheter är stort och Malmö stads boenden är fullbelagda. Detta gör att vi måste upphandla platser i transitboenden hos privata aktörer för att hantera situationen. Vi vill inte tvingas till akuta nödlösningar som att placera barn på hotell, säger Annelie Larsson, förvaltningsdirektör på Sociala resursförvaltningen.

2007 tjänade Jan Emanuel Johansson 1,4 miljoner på sina bolag — kapitalvinster som helt och hållet utgörs av svenskarnas skattepengar. Pengar som Jan Emanuel alltså sitter i riksdagen och fördelar — till sig själv.

Förutom hemmet för ensamkommande flyktingbarn driver Jan Emanuel Johansson företagen Folkhemmet Integration AB, Internationalen Specialfastigheter Aktiebolag och
Svensk Samhällsutveckling AB.

Cirka 1400 barn har passerat Malmö sedan det första boendet för ensamkommande flyktingbarn öppnades.

http://www.friatider.se/