tisdag 21 december 2010

Harry Potter-stjärna offer för skamvåld

STORBRITANNIEN Den 22 år gamla Afshan Azad, som 2005 spelade Padma Patil i Harry Potter och den flammande bägaren, har fallit offer för muslimskt skamvåld då hennes familj blev rasande när de fick reda på att hon träffat en icke-muslimsk man. Hon blev kallad slampa och prostituerad i en våldsam konfrontation då hon kände sig tvungen att fly genom ett fönster. Till polisen har hon berättat att fadern vill att hon ingår i ett arrangerat äktenskap.

Fadern, 53-åriga Abul Azad, och hans son Ashraf, 28, har åtalats för att hota Afshan efter incidenten i hemmet i Manchester den 21 maj. Båda friades i söndags efter att en domare konstaterat att Afshan vägrat att vittna.

Efter att hon vänt sig till polisen gjorde hon klart att hon inte ville att några åtgärder skulle vidtas mot hennes familj samtidigt som hon påpekade att arresteringen av hennes far och bror försatte henne i ordentlig fara.

Hennes far släpptes mot att han lovat att hålla freden i 12 månader medan brodern släpptes mot borgen i väntan på att få domen efter att ha erkänt misshandeln av systern.

Bakgrunden till det hela sägs vara Afshans inblandning med en hinduisk man, vilket hennes muslimska familj inte godkände.

Fadern väcktes av sonen som skrek att han skulle tillrättavisa sin dotter och att hon är en slampa. Han fortsatte att attackera henne och skrek “döda henne!”. En diskussion förekom där hon kallades prostituerad.

Afshan berättade i ett förhör att fadern började säga att han skulle göra det, en referens till att döda henne, då han inte ville att hans söner skulle få blod på sina händer och att han skulle få avtjäna fängelsestraff för det. Det var då hon började känna sig riktigt rädd och har varit det sedan hon flydde ut genom sovrumsfönstret.

Sonens dom kommer 21 januari.

The Telegraph

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt