söndag 26 september 2010

Vilda västern: 300-400 asylsökande zigenare till High Chaparral

ASYLSÖKANDE ZIGENARE Hundratals asylsökande zigenare från Serbien anländer varje vecka till Sverige. Trycket är hårt enligt Migrationsverket. Visumkravet för serbiska medborgare slopades vid årsskiftet vilket är en bidragande orsak men även att zigenarna ser Sverige som ett himmelrike istället för att bo i tältläger i Serbien. Nu är kanske minst 300-400 på gång att inkvarteras i westernstaden High Chaparall i Gnosjö kommun, som även har fina stugor, ett hotell och en stor camping. Men Migrationsverket har återigen struntat i att informera eller tillfrågat kommunen. Kommunalrådet Lars-Åke Magnusson riktar nu kritik mot Migrationsverket.

-Vi har inte fått någon information alls om detta, och vi är starkt kritiska till hur det hela har skötts, säger Lars-Åke Magnusson, kristdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Gnosjö. Han tycker också att agerandet från Migrationsverket ger upphov till onödiga rykten och oro.

Johan Rahm, presschef på Migrationverket, försvarar sig med att trycket är hårt och att man måste hitta platser snabbt. Därför tog man kontakt med High Chaparall och ställde förfrågan att hyra ut stugorna till mellan 300 och 400 flyktingar. Att Gnosjö kommun inte fått information om att över 300 flyktingar kan vara på väg, förklarar han med den stora osäkerheten som råder.

-Vi vet ju inte om vi kommer att öppna något boende på High Chaparral än. Så fort vi bestämmer oss kommer vi att ta en kontakt med kommunen men det är för tidigt än.

Kommuns ämnar snarast begära ett möte med Migrationsverket och High Chaparral-ledningen.

-Om det här blir av påverkar det ju både skola och social verksamhet i stor utsträckning. och vi måste ju vara förberedda för att göra det på bästa sätt för alla. Det finns många frågetecken som det finns anledning att diskutera, säger Lars-Åke Magnusson.

SR

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt